Vierelläsi

Seija Ulkuniemi (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttely

Abstrakti

Seija Ulkuniemen valokuvanäyttely Vierelläsi on muistonäyttely hänen vuonna 2018 edesmenneelle esikoistyttärelleen ja kunnianosoitus Kemijoelle. Ulkuniemi taustoittaa näyttelyä:

”On aikoja, jolloin olo jonkun vierellä oleminen on selkeästi elämän tärkein tehtävä. Perheemme esikoinen, 25-vuotias tyttäremme tuli neljä vuotta syöpää sairastettuaan lapsuuskotiinsa saattohoitoon. Hän palasi 6.10.2017 Helsingistä Lappiin, aluksi sairaalaan, mutta pääsi muutaman päivän päästä kotiin.
On aikoja, jolloin jonkin vierellä olo on selkeästi elämän tärkeimpiä voimanantajia. Kotikyläni ohi virtaava Kemijoki on minua uskollisesti tukenut ystäväni. Kun olen heikko, joen varrella käyskentely antaa minulle voimaa. Otin kuvasarjan ensimmäisen kuvan Kemijoen rannalta illalla 6.10.2017. Aloin ottaa kuvia lähes päivittäisinä jokivarsikävelyinäni maisemasta, joka on aina lähes sama mutta silti alati muuttuva. Elämän kaltainen. Kävelyretkeni lyhenivät tyttäreni elinpäivien vähetessä. Hän nukkui pois 6.1.2018. Joki virtaa.”
Julkaisun otsikon käännösBy Your Side
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaMuurolan kirjaston galleria
JulkaisijaMuurolan kirjasto
TilaJulkaistu - 4 helmik. 2019
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
TapahtumaKohtaajaiset avajaisten sijaan - Muurolan kirjasto, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 14 helmik. 2019 → …

Hakusanat

  • valokuva
  • näyttely
  • kuolema

Tieteenala

  • Yleinen kasvatustiede

Viite tähän julkaisuun