Teoksia

Heidi Pietarinen (Taiteilija), Eija Timonen (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

At the Crossroads on taiteilija­professoreiden Eija Timosen ja Heidi Pietarisen yhteisnäyttely. Näyttelyn yhteisteokset, Sapporo ja Shanghai, kokoavat heidän vaikutelmiaan ja tunnelmiaan Sapporosta ja Shanghaista, missä he ovat tehneet yhteistyötä paikallisten taideyliopistojen kanssa.
Sapporo­teos on laaja epäsymmetrinen tekstiili­ installaatio, joka on rakennettu solmutekniikalla obi­kankaiden ja origami papereiden paloista. Lisäksi teokseen sisältyy paloja moder neista japanilaisista ja eurooppalaisista kankais ta ilmentäen Sapporon kulttuurisia kerrostumia ja kohtaamisia. Teoksessa on yli 10 000 taitoskohtaa.
Shanghai­teos muistuttaa kaupungin halki virtaavaa jokea tai lohikäärmeen pyrstön kaart eita ja se rakennetaan aina erikseen kuhunkin tilaan. Teos on liki 30 metriä pitkä ja se koostuu noin kolmesta tuhannesta erikseen teosta varten kierretystä paperipillistä ja kuudesta tuhannesta lasi­, akryyli­ tai muovihelmestä.
Näyttelyssä on lisäksi Eija Timosen jää aiheisia valokuvia ja Heidi Pietarisen kudottuja ja painettuja tekstiilejä. Nämäkin teokset ilmentävät kulttuurisia kohtaamisia sekä moniaistisia paikan kokemuksia. Timosen kuvat ja leiketyöt muodostavat yhdessä kokonaisuuden nimeltä Icy Visions – Hyiset näyt. Pietarisen tekstiilikokonaisuus kulkee nimellä Reddish Orange – Ruskie.

REDDISH ORANGE - RUSKIE
Pohjois­Norjassa, Pykeijan satamassa, kui valle maalle nostettujen kalastusv eneiden kauniisti ruostuneet pohjat ovat inspiroineet Heidi Pietar ista kokeilemaan ruostevärjäystä. Kokeilu tuotti kankaisiin ennalta­ arvaa mattomia ruskean, puna ruskean, okran ja oranssin värejä sekä nosti esiin yksityiskohtia ja sävyjä.
Tulokset innoittivat Pietarista sovelta maan ruoste­värjäystä ja jacquard ­kudonta tekniikkaa aiheisiin, jotka olivat peräisin hänen isovanhempiensa talon tekstii leistä Sortavalan maal ais kunnassa. Näistä tulkinnoista syntyi sarja kudottuja, painet tuja ja ruostevärjättyjä kankaita, Reddish Orange - Ruskie. Punaruskea yhdistää teokset toisiinsa.
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 5 elok. 2020
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaAt the Crossroads - Galleria Pihatto, Lappeenranta, Suomi
Kesto: 6 elok. 202027 elok. 2020

Hakusanat

  • Näyttely, tekstiilitaide, valokuvaus

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun