Sulje silmäsi ja näe: Liike vedestä ilmaan matka lapsen mielikuvitukseen

Päivi Rautajoki (Taiteilija), Anu Kylmänen (Taiteilija), Timo Haanpää (Taiteilija), Kaisu Karvinen (Taiteilija), Anniina Toukkola (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttelyvertaisarvioitu

Abstrakti

Sirkus Taika Aika esiintyy 18.3.2019 maanantai illan näyttelyiden avajaisissa klo noin 18.00. Paikkana Petronellan nurkka. Esitys kestää noin 15 minuuttia.
Esityksen jälkeen Petronellan tilaan jää nähtäville videoteos
Sulje silmäsi ja näe Liike vedestä ilmaan – matka lapsen mielikuvitukseen

Sulje silmäsi ja näe - on monialainen videoteos, joka liikkeen ja tarinan välityksellä yhdistää vaatetuksen, mediataiteen, tanssin ja sirkuksen yhteiseksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi.

Videoteoksessa esitellään vaatetuksen funktionaalisuus-kurssilla 2016-17 suunnitellut ja toteutetut vaatteet. Suunnitteluosuudessa opiskelijat tutustuivat toiminnallisen vaatetuksen tarpeisiin sirkuksen ja tanssin kontekstissa. Vaatteet on valmistettu yhteistyössä Lapin koulutuskeskus (REDU) mittatilausompelijoiden kanssa.

Vaatteiden visuaalinen ulkomuoto on saanut inspiraationsa näytöksen teemasta veden ja ilman liikkeestä. Vaatteet on suunniteltu sirkuksen ja tanssin lajivaatimukset huomioiden. Videoteoksessa Sirkus Taika-ajan esiintyvä ryhmä ja Santasport Lapin urheiluopiston tanssiopiskelijat esittävät vaatteet toiminnassa. Timo Haanpää, Päivi Rautajoki ja Anu Kylmänen.
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 2019
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
TapahtumaArctic Design Week 2019: avajaiset - Petronella, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 18 maalisk. 2019 → …

Hakusanat

  • Sulje silmäsi ja näe

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun