Sensitiivinen tutkimuksessa: menetelmät, kohderyhmät, haasteet ja mahdollisuudet

Kati Päivikki Kallinen, Henna Pirskanen, Susanna Rautio

Tutkimustuotokset: Kirja/raporttiKirjaAmmatillinen

Abstrakti

Kirja käsittelee sensitiivisten aiheiden sekä sensitiivisten kohderyhmien tutkimista laadullisilla menetelmillä. Se tarjoaa monipuolista tietoa tematiikasta laaja-alaisesti eri tieteen- ja ammattialoille soveltuen. Teoksessa yhtenä kiinnostuksen kohteena on sensitiivinen perheaihe. Keskeisinä esimerkkeinä toimivat kirjan kirjoittajien yhteiskuntatieteelliset väitöstutkimukset koskien huostaanotettuja lapsia, alkoholiongelmaisten isien aikuistuneita poikia ja neuvolan perhetyön asiakasvanhempia.

Sensitiivinen tutkimuksessa -kirja nostaa esiin uusia ja tuoreita näkökulmia teemasta, josta ei toistaiseksi ole saatavilla kotimaista oppikirjaa. Tutkimus aroista, kipeistä, vaikeista ja henkilökohtaisista aiheista sekä kohderyhmistä vaatii tutkijalta tietoa ja valmistautumista koko tutkimusprosessiin aineistonkeruusta tutkimusraportin kirjoittamiseen.

Kirja sopii sensitiivistä aihetta tai kohderyhmää tutkiville kuten opinnäytetyön tekijöille, aloitteleville sekä kokeneille tutkijoille ja muutoin tematiikasta kiinnostuneille. Teoksen tarkoituksena on antaa välineitä tutkijoiden lisäksi kaikille ammattilaisille, jotka työskentelevät sensitiivisten aiheiden ja kohderyhmien parissa esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja kasvatusaloilla, kuten neuvolatyössä, lastensuojelussa ja päihdepalveluissa.
Alkuperäiskielisuomi
KustantajaUnited press global
Sivumäärä225
ISBN (painettu)978-9949-532-57-5
TilaJulkaistu - 2015
OKM-julkaisutyyppiD5 Oppi- tai käsikirja

Tieteenala

  • Sosiaalityö

Viite tähän julkaisuun