Rinnastuksia

Ana Nuutinen (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttely

Abstrakti

Suunnittelijat tekevät ehdotuksia siitä, millä tavalla väri, materiaali ja muoto korostavat ja täydentävät tai muulla tavalla säätävät toinen toisiaan. Värien valinta, värien voimakkuuden ja väriyhdistelmien määrittely liittyvät materiaalivalintoihin, koska materiaali viime kädessä toteuttaa värin. Materiaali ja väri ovat pari, joiden valintaan vaikuttaa lisäksi tuotteen valmistustapa. Yhdessä niistä syntyy moniaistinen kolmiulotteinen kokonaisuus.

Värien valinta on tärkeä vaihe suunnitteluprosessissa. Väripalettisuunnittelun esteettiset periaatteet perustuvat värien harmoniaan, värien rinnastukseen ja niiden visuaaliseen eheyteen. Oikean vaikutelman, tunteen ja kokemuksen välittäminen on tärkeää suunnittelussa. Se on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jossa värit yhdistyvät tunteisiin ja kuluttajat saadaan innostumaan väreistä.

Tällä hetkellä muodissa ovat kirkkaat värit kuten violetti, vihreä ja sininen, mutta miten ihmeessä ne yhdistetään keskenään?
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisijaLapin yliopisto
TilaJulkaistu - 2022
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
TapahtumaTaiteiden tiedekunnan Marraskuun taiteilija Galleria Lovisassa - Galleria Lovisa, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 31 lokak. 202229 marrask. 2022
https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/ana-nuutinen-lapin-yliopiston-taiteiden-tiedekunnan-marraskuun-taiteilijana-galleria-lovisassa.html

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun