Relate North 2017

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osa

Abstrakti

Relate North 2017 näyttely sisältää taidetta, muotoilua ja taiteellista tutkimusta, joka vastaa kasvatuksen ja kestävän kehityksen ajankohtaisiin kysymyksiin Arktisella alueella. Näyttelykierros vie katsojan näkymiin taiteellisten strategioiden ja menetelmien moninaisuudesta suhteessa pedagogisiin ja tutkimuksellisiin tavoitteisiin. Esillä olevissa teoksissa taiteilijat, taiteilija-opettajat ja taiteilija-tutkijat kuvaavat tai vastaavat haasteisiin, joita muuttuvaan arktiseen liittyy. Muun muassa ympäristökysymykset, teollisuuden ja turismin kasvu ja maahanmuutto ovat produktioiden taustalla ja aihepiirinä.
Näyttely sisältää alateemoja ja osakokonaisuuksia. Kopio-galleriassa on esillä teoksia, jotka perustuvat Taidevaihde-hankkeen taidetyöpajojen dokumentointiin ja uudelleen esittämiseen taiteen keinoin. Pohjoinen kulkija on toinen osakokonaisuus. Se koostuu Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman opiskelijoiden teoksista, jotka perustuvat vaellustaidetyöpajaan Kuusamossa.
Näyttelyyn osallistuu taiteilijoita yhdeksästä arktisesta kohteesta: Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Skotlannista, Alaskasta, Venäjältä ja Komin tasavallasta. Näyttely sisältää videoteoksia, installaatioita, valokuvateoksia, veistoksia sekä produktioita, joissa on hyödynnetty perinteisiä materiaaleja ja käsityömenetelmiä. Merkittävä osa teoksista on sosiaalisesti sitoutuneita.
Näyttelyn kuraattori on Maria Huhmarniemi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta. Hän on ympäristöpoliittisen ja -aktivistisen nykytaiteen asiantuntija. Näyttelyn avajaisissa julkaistaan näyttelykatalogi.
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 11 marrask. 2017
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaRelate North 2017: Art and Design for Education and Sustainability - Lapin yliopisto, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 10 marrask. 201713 marrask. 2017
http://www.asadnetwork.org/

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun