Professori Satu Miettisen virkaanastujaisnäyttely: Pala taivasta – Piece of Heaven

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osa

Abstrakti

Pala taivasta – Piece of Heaven on professori Satu Miettisen virkaanastujaisnäyttely 10. – 25.1.2018. Juhlapaikan saa yhteisöllinen tekstiili- ja ääni-installaatio, joka rakentuu rovaniemeläisten, murmanskilaisten, australialaisten ja namibialaisten taiteilijoiden tekemistä tekstiiliteoksista, teoksia taustoittavista kertomuksista ja äänistä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat kertovat kukin omasta sielunmaisemastaan ja hetkestä, jonka he kokevat olevan ”pala taivasta“. Rovaniemeläisille taiteilijoille se on laavunuotiolla tulistelu, arkinen lenkki läheisellä pururadalla tai horisontissa veden ja taivaan välissä viipyvä vihreä metsä. Namibialainen taiteilija iloitsee puolestaan sateesta kuivalla savannilla tai iloisen keveästä askelluksesta ja lasten laulusta.

Installaation tekstiilejä ovat Rovaniemellä tehneet Satu Miettinen, Essi Kuure, Jenni-Liisa Yliniva, Melanie Sarantou ja Heidi Pietarinen. Murmanskin tekstiilit ovat tehneet Murmansk Arctic State Universityn (MASU) opiskelijat ja alumnit. Australian tekstiilit tulevat kahdelta taiteilijaryhmältä; Fiberspace –ryhmältä Port Augustasta ja Streaky Bayn Arts up -taiteilijaryhmiltä. Äänet installaation on toteuttanut Jari Rinne.

Yhteisöllisen taiteen ja erityisesti siihen liittyvien kertomusten kerääminen on luonteenomaista Satu Miettisen taiteelliselle työskentelylle. Miettisen viimeaikainen taiteellinen toiminta rakentuu taiteellisen tekemisen ja tutkimuksen vuoropuhelulle. Prosessien yhteisöllisyys ja moniäänisyys sekä kansainvälinen verkostoituminen ja sen rooli taiteellisessa tuotannossa ovat hänen taiteellisen työskentelynsä keskeisimpiä piirteitä.

Lisätietoja:
Dekaani, palvelumuotoilun professori Satu Miettinen
satu.miettinen(at)ulapland.fi
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaGalleria Hämrä
TilaJulkaistu - 10 tammik. 2018
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaPala taivasta ja onnen sirpaleita - Galleria Hämärä, Lapin yliopisto, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 10 tammik. 201825 tammik. 2018

Hakusanat

  • Tekstiilitaide

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun