Ponte en mi lugar

Julkaisun otsikon käännös: Asetu asemaani

Seija Ulkuniemi (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttelyvertaisarvioitu

Abstrakti

Projekti pyrkii esittelemään naisten maailmaa maantieteellisesti, sosiaalisesti, poliittisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti erilaisissa yhteyksissä kahden taiteilijan, suomalaisen kuvataiteen kouluttaja ja valokuvaaja Seija Ulkuniemen sekä kuubalaisen arkkitehti ja taiteilija Mabel Zuaznábarin teosten kautta. Olemme pyytäneet osallistujia – kirjallisuutta rakastavia naisia ​​– vastaamaan samaan kysymykseen näissä kahdessa maassa: kehittyneessä ja teollistuneessa Suomessa sekä kehittyvässä ja taloudellisesti eristyksissä olevassa Kuubassa.

Näyttely perustuu kokeiluun. Kuvissa pyrimme näyttämään naisten vastauksia pyyntöön puhua heille jostain syystä tärkeästä kirjasta. He saivat valita kirjan, joka on auttanut heitä paljon heidän elämässään tiettynä aikana, tai kirjan, joka on vaikuttanut heihin emotionaalisesti tai muokannut heidän maailmankuvaansa. Tai se voi olla kirja, joka on vaikuttanut heihin jollain toisella tavalla, jota he itse pitävät tärkeänä.

Me taiteilijat kuuntelimme tarinoita ja yritimme asettua päähenkilöiden asemaan. Pyrimme tulkitsemaan kuvillamme kirjan merkitystä lukijalleen.

Teosluettelossa kerrotaan osallistujan nimikirjaimet, hänen ikänsä, kirjan kirjoittaja ja kirjan nimi. Sen jälkeen on osallistujan selitys, miksi kirja on ollut niin merkityksellinen.

Tämä näyttely esittelee vain suomalaiset osallistujat; Kuubalaiset osallistujat ovat mahdollisesti esillä ensi vuonna Alma Mater -galleriassa Havannassa.
Julkaisun otsikon käännösAsetu asemaani
Alkuperäiskieliespanja
JulkaisijaCentro Prat Puig
TilaJulkaistu - 9 marrask. 2022
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
TapahtumaPonte en mi lugar - Kulttuurikeskus Centro Prat Puigi, Santiago de Cuba, Kuuba
Kesto: 1 marrask. 202230 marrask. 2022

Hakusanat

  • kirjallisuus
  • nainen
  • merkityksellisyys
  • Suomi
  • Kuuba
  • valokuvaus

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Asetu asemaani'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Viite tähän julkaisuun