Muodon merkityksiä -posterinäyttely: Muotoilukohteiden kulttuurinen tulkinta

Milla Johansson (Kuraattori)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Muodon Merkityksiä -posterinäyttely esittelee kiinnostavia tulkintoja arjen esineistä. Muotoilukohteiden kulttuurinen tulkinta -kurssilla opiskelijat pääsivät tarkastelemaan itselleen tärkeitä muotoilukohteita ja analysoimaan niitä historiallisina ja ajallisina ilmiöinä. Lähtökohdaksi opiskelijat valitsivat jonkin itselleen tutun muotoilukohteen ja syventyivät analysoimaan sitä tietystä, kohteen kannalta olennaisesta näkökulmasta. Analysoitaviksi muotoilukohteiksi valikoitui niin astioita kuin vaatteitakin ja näkökulmiksi muodostuivat esimerkiksi kulutus, menneiden aikakausien muotoilu ja paikallisuus. Tavoitteena oli tutun, rutiininomaisen, materiaalisen ja visuaalisen muotoilukohteen pukeminen sanoiksi.

Näyttelyssä on esillä eri muotoilualojen opiskelijoiden postereita, jotka ovat syntyneet opiskelijoiden analyyttisten tekstien sekä niiden innoittamien keskusteluiden pohjalta.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisijaLapin yliopisto
TilaJulkaistu - 4 maalisk. 2022
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaMuodon merkityksiä -posterinäyttely - F-talo, 2. krs, maisemahissin käytävä, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 4 maalisk. 20228 huhtik. 2022

Hakusanat

  • muotoilu
  • muodon merkityksiä
  • design
  • muotoilukohde

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun