#me too

Ana Nuutinen (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttely

Abstrakti

#me too.

Muoti heijastaa aikaansa, ottaa kantaa ja viestii ajastaan. Muotiviikot ovat tapahtumia, joissa näytösten keinoin voidaan tuoda tietoisuuteen sekä uusia muodin suuntia että tärkeitä asioita keskusteltavaksi. Viime vuosina on mm. havahdutettu tasa-arvon, erilaisuuden ja monenlaisuuden kysymyksiin niin rotuun, ikään, kokoon kuin sukupuoleenkin liittyneenä. Tuoreimpien muotinäytösten ympärillä on kuohunut maailmanlaajuisesti seksuaalinen ahdistelu ja häirintä - asia, joka on koskettanut myös viihdeteollisuutta viime kuukausina julkisesti ja sitä ennen vuosikausia yksityisesti.

Tässä näyttelyssä on esillä musta mekko. Tavoitteena ei ole keskustella #me too -liikkeestä, vaan muistuttaa siitä, miten tärkeä rajan vetäjä vaate on. Se osoittaa rajan, jonka toisella puolella on liian avaraa, liian lyhyttä, liian paljastavaa tai liian houkuttelevaa. Se osoittaa rajan, jonka toisella puolella olevista asioista ei rohjeta puhua, ollenkaan, ääneen tai julkisesti.

#Me too -liike edustaa villi kortti -ilmiötä, täydellisen yllättävästi ilmaantuvaa muutostekijää, joka on saanut valtavasti huomiota ympäri maailmaa ja jonka tulevaisuusvaikutukset ovat maailmanlaajuisesti yllätykselliset ja täysin ennakoimattomat.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaGalleria Lyhty
TilaJulkaistu - 5 huhtik. 2018
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
Tapahtuma#me too - Lapin yliopisto, Galleria Lyhty, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 5 huhtik. 201819 huhtik. 2018

Hakusanat

  • #me too

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun