Marketing research methods in industrial context

Julkaisun otsikon käännös: Markkinointitutkimusmenetelmät teollisuuskontekstissa

Tutkimustuotokset: OpinnäyteKandidaatin tutkielma

Abstrakti

Luotettavan markkinointi-informaation hankkiminen ja analysointi on tärkeää yrityksille. Tämän tiedon avulla yritykset voivat paremmin ymmärtää asiakasta ja asiakaskäyttäytymistä. Markkinointi-informaatio on myös tärkeä pohja yrityksissä tehtäville tuotepäätöksille. Markkinointitutkimuksiin kohdistunut tieteellinen työ tarjoaa useita menetelmiä ja tekniikoita, joilla markkinointi informaatiota voidaan hankkia useista eri lähteistä. Tämä kandidaatintyö käy läpi teoriataustaa markkinointi-informaation luonteesta ja markkinointitutkimusmenetelmistä. Työ on kirjallisuuskatsaus, jonka päämääränä on verrata markkinointitutkimusmenetelmien ominaisuuksia. Työn tavoitteena on tunnistaa markkinointitutkimusmenetelmät, jotka soveltuvat käytettäväksi teollisuuskontekstissa. Lisäkriteerinä on, että menetelmät ovat nopeita ja edullisia toteuttaa ja ne soveltuvat korkealaatuisen informaation hankkimiseen tutkimusotoksen ollessa määrällisesti suuri.

Tutkimustavoitteiden kriteerit täyttäviä markkinointitutkimusmenetelmiä ovat postikysely, sähköpostikysely ja verkkosivukysely. Yrityksen tulisi valita tarkoitukseen sopiva tutkimusmenetelmä käytettävissä olevan budjetin, otoksen suuruuden ja otoksen maantieteellisen hajonnan perusteella. Tämän lisäksi otokseen kuuluvien vastaajien sekä tutkimusta tekevän yrityksen teknologinen kyvykkyys vaikuttavat tutkimusmenetelmän valintaan.
Julkaisun otsikon käännösMarkkinointitutkimusmenetelmät teollisuuskontekstissa
Alkuperäiskielienglanti
Myöntävä instituutio
  • University of Oulu, Faculty of Technology, Industrial Engineering and Management Research Unit
Valvoja/neuvonantaja
  • Majava, Jukka, Ohjaaja, Ulkoinen henkilö
Myöntöpäivämäärä12 syysk. 2013
TilaJulkaistu - 20 jouluk. 2012
OKM-julkaisutyyppiG1 Kandidaatin tutkielma, Amk-opinnäyte

Hakusanat

  • markkinointi-informaatio
  • markkinointitieto
  • markkinointitutkimusmenetelmät
  • markkinatutkimusmenetelmät
  • teollisuuskonteksti

Tieteenala

  • Liiketaloustiede

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Markkinointitutkimusmenetelmät teollisuuskontekstissa'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Viite tähän julkaisuun