Luontokohteiden ruuhkautumisen ehkäisy suunnittelulla

Tutkimustuotokset: Kirjoitus kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaLukuTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Ihmisten kiinnostus luontoa kohtaan on kasvanut ja monipuolistunut, minkä seurauksena monet luontokohteet ovat ruuhkautuneet. Kasvava virkistyskäyttö aiheuttaa luontokohteiden kulumista, ruuhkautumista ja ruuhkaisuuden kokemuksia.
Luonnon virkistys- ja matkailukäytöstä puhuttaessa ruuhkaisuuden kokemuksella viitataan ihmisen kannalta tilanteisiin, joissa luonnossa liikkuja kokee alueen kävijämäärän liian suureksi ja häiritseväksi. Tässä luvussa tarkastellaan sekä luontokohteiden ruuhkautumisen vaikutuksia luontoon ja kävijöihin että sen arviointi- ja hallintamekanismeja.
Ruuhkautumista on tutkittu aiemmin lähinnä kansallispuistojen käytön ja hoidon suunnitteluun liittyen. Siihen liittyvät ekologiset tutkimukset ovat puolestaan keskittyneet tarkastelemaan kohteiden kantokykyä. Ruuhkaisuuden kokemisen tunnetta on tutkittu sekä kokijan omiin tilannekohtaisiin motiiveihin että muiden vierailijoiden aiheuttamiin häiriöihin liittyen. Yleensä kantokykyä ja ruuhkaisuuden kokemista on tarkasteltu toisistaan erillisinä ilmiöinä.
Ruuhkautumisen eri ulottuvuuksia pitää tarkastella yhtäaikaisesti niiden yhteisvaikutukset ja keskinäiset riippuvuussuhteet huomioiden. Alueiden käytön suunnittelun kannalta on tärkeää tietää, miten luontokohteiden kävijämääriä voidaan säädellä siten, ettei kävijöistä aiheudu haittaa kohteiden luontoarvoille eikä kävijöille muodostu ruuhkaisuuden kokemusta
Alkuperäiskielisuomi
OtsikkoMatkailunkestävä Suomi?
AlaotsikkoVastuullinen suunnittelu kulttuuri- ja luontoympäristöissä
ToimittajatSoile Veijola
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaSuomalaisen kirjallisuuden seura
Luku11
Sivut449-479
ISBN (elektroninen)978-951-858-641-1, 978-951-858-642-8
ISBN (painettu)978-951-858-640-4
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - 2023
OKM-julkaisutyyppiA3 Vertaisarvioitu artikkeli kokoomateoksessa

Julkaisusarja

SarjaTietolipas
Numero283
ISSN0562-6129

Tieteenala

  • Matkailututkimus

Viite tähän julkaisuun