Lovisan kesä – Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan kesänäyttely 4.6. – 29.8.2018

Heidi Pietarinen (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osa

Abstrakti

Kesänäyttely Galleria Lovisassa
7.6.2018

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia on nähtävillä Galleria Lovisassa koko kesän ajan. Lovisan kesä –näyttely esittelee yhteensä kuusitoista teosta kolmeltatoista taiteiden tiedekunnan taiteilijalta. Tervetuloa tutustumaan!

– Meitä yhdistää visuaalisuuden vimma, halu pukea ajatuksia kuviksi, seinälle asettuviksi tai seinästä ulos pyrkiviksi. Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Mukana on niin opetus-, tutkimus- kuin hallintohenkilökuntaakin, kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill kuvailee taiteellista toimintaa tiedekunnassa.

Mukana näyttelyssä ovat Erkkilä-Hillin ohella taiteilijat Tuija Hautala-Hirvioja, Raili Heikkilä, Ritva Jääskeläinen, Anniina Koivurova, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Pinja Metsäkoivu, Silja Nikula, Heidi Pietarinen, Lauri Rankka, Susanna Vuorjoki ja Marja Ylioinas.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä, Erkkilä-Hill luonnehtii.

– Vastuu tulkinnoista on katsojalla, siis kiiruhtakaa katsomaan!
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 4 kesäk. 2019
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaLovisan kesä 2018 - Galleria Lovisa, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 4 kesäk. 201828 elok. 2018

Hakusanat

  • taide, tutkimus

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun