Lapinlehmä - arktinen lehmä -tiedenäyttely: lapinlehmän historiaa, nykypäivää ja Lappari-elinkeino -hankkeen tuloksia

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyItsenäinen taiteellinen teos tai yksityisnäyttely

Abstrakti

Arktikumin tiedekeskuksen näyttely kertoo pohjoisiin oloihin sopeutuneesta lapinlehmästä, sen historiasta ja nykypäivästä.

Näyttely perustuu Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa toteutettuun tutkimushankkeeseen Lapinlehmään perustuvan erikoistumisen mahdollisuudet osana pohjoisia elinkeinoja. Näyttelyssä kerrotaan myös hankkeessa saaduista tuloksista.

Hankkeessa tutkittiin lapinlehmän nykyisten kasvattajien kokemuksia rodun pidosta sekä lapinlehmän maidon ja lihan erityisominaisuuksia. Lisäksi selvitettiin lapinlehmän pidon kannattavuutta. Tutkimushanke liittyy uhanlaisen lapinlehmäkannan ja -kulttuurin elvytystyöhön.

Hanke toteutettiin Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Luonnonvarakeskuksen ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian yhteistyönä ja se oli Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama.
Julkaisun otsikon käännösScience exhibition: The Northern Finncattle. History, current situation and results from a recent research project.: English abstracts.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaRovaniemi
JulkaisijaLapin yliopisto
TilaJulkaistu - 16 kesäk. 2023
OKM-julkaisutyyppiF1 Julkinen itsenäinen taiteellinen tuotos tai yksityisnäyttely
TapahtumaLapinlehmä - arktinen lehmä - Arktikum, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 16 kesäk. 202330 syysk. 2023
https://www.arcticcentre.org/news/Lapinlehma-tarjoaa-maatiloille-monia-mahdollisuuksia/39646/c7c6e99a-bd19-47ba-aa25-bad49940aee3

Tieteenala

  • Kotieläintiede, maitotaloustiede

Viite tähän julkaisuun