Kohtaa puu: Osallistava installaatio

Maria Huhmarniemi (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoTaideteosEi-taiteellisen teoksen taiteellinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Maria Huhmarniemi ja kanssataiteilijat Francis Joy, Misha del Val, Hugo Peña, Amir Abdi, Tanja Koistinen, Raisa Raekallio ja Smaranda Moldovan.

Kohtaa puu, 2021, osallistava installaatio (kuvakollaasi seinällä, jaettavat kortit, instagram @encounteratree), 1782 mm X 5940 mm.

Suomea repivien ympäristökonfliktien aikakaudella monitasoinen ja henkinen luontosuhde vahvistaa, elvyttää ja yhdistää ihmisiä. Kohtaa puu -teoskokonaisuus ohjaa ymmärtämään kehollista luontokokemusta ja vuorovaikutusta puiden kanssa: puiden identiteettejä, persoonallisuuden muotoja ja parantavia voimia hyvinvoinnin ja kestävän elämäntavan osana. Teos perustuu yhteisöllisyyskäsitykseen, joka sisältää ihmisyhteisön lisäksi muun luonnon ja luonnon henget ja voimat osana monimutkaista luonnonsuhteiden verkostoa. Teos nostaa esiin puiden ja metsien kulttuurisen arvon sekä puiden selviytymisen merkityksen Suomessa ja maailmalla.
Julkaisun otsikon käännösEncounter-a-tree: Participatory installation
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 2021
OKM-julkaisutyyppiF3 Taiteellinen osa ei-taiteellista tuotosta
TapahtumaISEAS: KESKUSTELU - Rovaniemen taidemuseo, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 17 kesäkuuta 202112 syyskuuta 2021

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Kohtaa puu: Osallistava installaatio'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Viite tähän julkaisuun