ILO-hanke: Innovoidaan Lapissa muotoilun ja taiteen keinoin: BioARTech: Life Between Art and Blood

Heidi Pietarinen (Taiteilija), Amna Qureshi (Taiteilija), Jenny Bergström (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Life Between Art and Blood (Elämä taiteen ja veren välillä) tutkimus on osa taiteilija-tutkija Heidi Pietarisen ja Amna Qureshin taidelähtöistä tutkimusta ja poikkitieteellistä taidetta (biotaide). Professori Jenny Bergsrtömin suunnitteluajatteluun (design thinking) keskittyvä Matter of Materials -työpaja Arctic Design viikolla (2023) johti taiteilija-tutkijoiden väliseen dialogiin poronveren käyttömahdollisuuksista arktisena raaka-aineena. Materiaalilähtöisen suunnittelun ja yhteissuunnittelun avulla Pietarinen ja Qureshi pohtivat, miten luonto elävänä suunnitteluvälineenä tulee ihmisen havaittavaksi. Materiaalikokeilut poronveripigmentillä ja uusiutuvalla gelatiinimuovilla loivat myös uudenlaista pakkausajattelua suklaavalmistaja Choko Delin -tuotteille.
Työpaja välitti ajatuksen siitä, että luonto ei koostu esineistä, vaan sitä voidaan tarkastella eri elämänmuotojen ja erilaisten linssien läpi. Tämä tarkoittaa, että ymmärryksemme luonnosta on kontekstuaalista ja jatkuvasti muuttuvaa, riippuen näkökulmastamme. Meidän on tunnustettava monien elämänkerrosten ja niiden välisten vuorovaikutusten merkitys kokonaisvaltaisen ymmärryksen luomiseksi luonnosta.
Alkuperäiskielisuomi
Tuotoksen mediaOnline
TilaJulkaistu - 3 toukok. 2023
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun