Hyvässä seurassa

Heidi Maarit Pietarinen (Taiteilija), Jaana Taipale (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osa

Abstrakti

Taiteiden tiedekunnan tammikuun taiteilijoina Heidi Pietarinen ja Jaana Taipale
8.-31.1.2018 Galleria Loviisa.

Vuoden 2018 Galleria Lovisassa avaa Heidi Pietarisen ja Jaana Taipaleen yhteisnäyttely Hyvässä seurassa. TaT, tekstiilialan professori Heidi Pietarinen ja TaM, taiteiden tiedekunnan alumni Jaana Taipale aloittivat maisteriopinnot taiteiden tiedekunnassa vuonna 1998, josta lähtien perinteeksi ja voimavaraksi ovat muodostuneet molempien perheiden kokoontumiset yhteisen ruokapöydän ääressä. Näistä yhteisistä ruokahetkistä kimmokkeensa saanut näyttely on samalla järjestäjiensä yhteinen 20-vuotistaiteilijajuhla sekä ensimmäinen alumninäyttely Galleria Lovisassa.

Ombré ja strié – ruokalajeja vai langoilla maalausta? Näyttelyn kudotut pinnat ja esineet ovat herkullinen läpileikkaus värejä, materiaaleja ja yhdessä katetun ruokapöydän äärellä koettuja ilon hetkiä. Pietarisen teosten kudontakehyksinä toimivat ruokapöydän ja silakkatynnyrin pyöreät muodot sekä Koitereen erämaajärveltä löydetty halsteri.

Myös Taipaleen ready made -teoksissa leikitellään materiaaleilla. Niistä välittyy ilo, jonka näyttelyn teema ja muistot ovat synnyttäneet. Hyvää ruokahalua monilla mausteilla ja ottimilla!

Sama teema jatkuu Pietarisen tekstiili-installaatiossa, jonka tarkoituksena on välittää Etelä-Afrikan ja Namibian öisellä tähtitaivaalla näkyvän Etelän ristin alta tuotuja värejä, makuja ja materiaaleja meille tutumman Pohjantähden alle.
Alkuperäiskielisuomi
TilaJulkaistu - 8 tammik. 2018
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaHyvässä seurassa: Kuukauden taiteilijoiden näyttely - Galleria Loviisa, Lapin yliopisto, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 8 tammik. 201831 tammik. 2018

Hakusanat

  • Tekstiilitaide, kudottu kangas

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun