HUIPUT: Ystävällisesti sinun, taiteiden tiedekunnan henkilökunnan yhteisnäyttely Katve- ja Valo-gallerioissa.

Heidi Maarit Pietarinen (Taiteilija), Eija Inkeri Timonen (Taiteilija), Jaana Erkkilä-Hill (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Näyttelyn teokset edustavat pitkälti perinteisiä kuvataiteen lajeja, kuten kuvanveistoa, piirustusta ja maalausta, mutta esillä on myös uudempia taiteenlajeja, kuten ympäristö-, media- ja valokuvataidetta. Taideteollisuus ja muotoilu ovat myös edustettuina. Yliopistopolitiikan ja taiteen tekemisen ristiriitaisuus näkyvät joidenkin teosten toteutuksessa ja aiheissa.

Näyttelyn vahvimpana teemana on pohjoinen elinympäristö ja luonto. Muita keskeisiä teemoja ovat digitaalisuus sekä sen ilmentymät arjessa, henkilöhistorialliset paikat ja tapahtumat sekä yhteisöllisyys. Näyttelyssä pääsee esille myös taidetta ja muotoilua opettavien oma tekijyys. Joidenkin tausta on syvällä kuvataiteessa ja taiteilijuus on itsestäänselvyys, toisilla tekeminen on enemmän materiaaleihin, tekniikoihin sekä teemoihin liittyvää kokeilua tai tutkimista.

Ystävällisesti teidän -näyttely on mukana valtakunnallisessa Suomi 100 vuotta -ohjelmakokonaisuudessa. Juhlavuoden teemana on Yhdessä, jota taiteiden tiedekunta toteuttaa tällä taiteilija-opettajia yhteen tuovalla näyttelyllään. Näyttelyn kuraattorina toimii Lapin yliopistosta valmistunut taiteen maisteri ja Valokuvataiteilijoiden liitto Hippolyten toiminnanjohtaja Henna Harri.

Näyttelystä tehdään myös julkaisu, joka julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Galleria Valossa. Tervetuloa julkistustilaisuuteen sekä sen yhteydessä järjestettävälle kuraattori- ja taiteilijakierrokselle. Tapahtuman tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaKatve1-galleria, Valo-galleria, Arktikum
TilaJulkaistu - 14 marrask. 2017
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaYstävällisesti Teidän - Sincerely Yours - Galleriat Valo, Katve 1 ja Katve 2, Lapin yliopisto, Arktikum, Rovaniemi, Suomi
Kesto: 12 marrask. 201710 jouluk. 2017

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun