HETKI LYÖ

Ana Nuutinen (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Tulevaisuudentutkijana on kiinnostavaa muotoilun ja taiteen keinoin tarkastella, tunnustella, etsiä ja löytää, pohtia ja jopa provosoida erilaisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Kokeileminen on tulevaisuudentutkimuksen lähestymistapa, jossa muotoilun ja taiteen alojen työtapoja käyttämällä pyritään tekemään erilaisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia näkyviksi, konkreettisiksi ja vuorovaikutteisiksi tarkempaa tarkastelua ja syvempää keskustelua varten.

Skeptisesti voidaan ajatella, että tulevaisuuden ennakointi on turhaa – ajan haaskausta, energian tuhlaamista – sillä jossakin vaiheessa tulevaisuus joka tapauksessa tapahtuu. Ja lopulta sitten katsotaan taaksepäin ja nauretaan sille, joka oli väärässä.

Ennakoinnissa voidaan pitää hauskaa tulevaisuuden kanssa. Jos ennakointia tehdään otsa rypyssä, horisontista sulkeutuu monta vaihtoehtoa. Huumori auttaa meitä ymmärtämään maailmaa. Nauru on heikon signaalin paras tunnusmerkki.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisijaLapin yliopisto taiteiden tiedekunta
Koko60 cm x leveys 70 cm x 10 cm
TilaJulkaistu - 2019
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun