Cuidadores

Julkaisun otsikon käännös: Hoivaajat

Seija Ulkuniemi (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Näyttely kertoo kuuden mustaihoisen palvelijan työstä majatalossa Etelä-Afrikan Kimberleyssä. Asuin majatalossa vuonna 2019 työmatkallani. Kiinnitin huomiota siihen, että omistajat ja toimistohenkilökunta olivat valkoisia ja enemmän fyysistä huoltajatyötä tekivät mustat. Minusta tuntui oudolta, että niin monet ihmiset hemmottelivat minua: aamiainen tarjoiltiin pöytään, huoneeni siivottiin ja vaatteet pestiin ja silitettiin.

Majatalossa oli kaunis puutarha, josta huolehti mies, joka sanoi häpeävänsä työtään. Hän kertoi minulle, että hän oli opiskellut melko paljon eikä halunnut entisten luokkatoveriensa näkevän hänen tekevän "vain puutarhanhoitoa".

Kerroin minua hoitaville ihmisille, että arvostan suuresti heidän työtään. He olivat erittäin ystävällisiä. Kuusi seitsemästä työntekijästä ilmoittautui valokuvattavaksi.

Näyttely koostuu kahdesta valokuvasta henkilöä kohden – toinen on eräänlainen muotokuva ja toinen valokuvakollaasi, joka esittää henkilöä työssään. Vain puutarhuri halusi pysyä nimettömänä. Hänen kasvokuvansa sijaan liitin mukaan kukkakuvia kauniista puutarhasta, jota hän hellästi hoitaa.

Kuva majatalosta on haavoittuneen puurungon lähikuvan vieressä. Puu muistuttaa Etelä-Afrikan tilannetta: menneisyyden arvet ovat vielä näkyvissä, yhteiskunta ei ole vielä parantunut ja oikeudenmukainen.
Näyttely on osa Noviembre Fotográfico -valokuvafestivaalia.
Julkaisun otsikon käännösHoivaajat
Alkuperäiskieliespanja
JulkaisijaCasa de Àfrica
TilaJulkaistu - 1 marrask. 2022
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa
TapahtumaNoviembre Fotográfico valokuvafestivaali, marraskuu 2022 - Näyttelypaikat ympäri Havannaa, Havanna, Kuuba
Kesto: 1 marrask. 202230 marrask. 2022

Hakusanat

  • Etelä-Afrikka
  • majatalo
  • työläinen
  • mustaihonen
  • epäoikeudenmukaisuus

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Hoivaajat'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Viite tähän julkaisuun