Boundaries and boundary crossing in a multidisciplinary online higher education course on forest bioeconomy

Hanna Vuojärvi, Henriikka Vartiainen, Miikka Eriksson, Ilkka Ratinen, Kaija Saramäki, Piritta Torssonen, Petteri Vanninen, Sinikka Pöllänen

Tutkimustuotokset: Kirjoitus lehdessä tai erikoisnumeron toimittaminenArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

4 Sitaatiot (Scopus)

Abstrakti

Korkeakoulukentälle ovat ominaisia tieteenalojen hyvin erilaiset tieto- ja taitovaatimukset sekä toimintamallit, mutta toisaalta myös tarve oman tieteenalan rajojen ylittämiseen. Näiden rajojen ylittäminen voi olla opiskelijalle haastavaa, mutta ne tarjoavat myös mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamista, oppia geneerisiä taitoja sekä harjaantua ratkaisemaan työelämälle tyypillisiä, monialaista yhteistyötä vaativia tehtäviä. Tässä artikkelissa esiteltävä tutkimus pohjautuu rajojen ylittämistä kuvaavaan teoriaan ja sen tavoitteena oli tunnistaa, millaisia rajoja korkeakouluopiskelijat kokevat monitieteisen, metsäbiotalouteen keskittyvän verkko-opintojakson aikana. Lisäksi selvitettiin, miten opiskelijat pyrkivät hallitsemaan näitä rajoja yhteisöllisen ja työelämälähtöisen ongelmanratkaisuprosessin aikana. Tutkimuksen aineisto koostuu ryhmähaastatteluista, joihin osallistui 20 verkko-opintojaksolle osallistunutta korkeakouluopiskelijaa. Tulokset tarjoavat tietoa siitä, millaisilla pedagogisilla ratkaisuilla erilaisten rajojen ylittämistä voidaan tukea korkeakoulutuksen verkko-opiskelukonteksteissa.
Alkuperäiskielienglanti
Sivut1197-1214
Sivumäärä18
JulkaisuTeaching in Higher Education
Vuosikerta29
Numero5
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - 2022
OKM-julkaisutyyppiA1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli

Tieteenala

  • Yleinen kasvatustiede

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin 'Boundaries and boundary crossing in a multidisciplinary online higher education course on forest bioeconomy'. Ne muodostavat yhdessä ainutlaatuisen sormenjäljen.

Viite tähän julkaisuun