Atmospheric Encounters

Julkaisun otsikon käännös: Kohtaamisia ilmakehässä

Heidi Pietarinen (Taiteilija), Melissa Grant (Taiteilija), Oliver de Peyer (Taiteilija), Hannah Imlach (Taiteilija), Anna Dumitriu (Taiteilija), Alex May (Taiteilija), Paul Shepherd (Taiteilija), Till Bovermann (Taiteilija), Anne Yoncha (Taiteilija), Noora Sandgren (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osavertaisarvioitu

Abstrakti

Uusi biotaidetta tarkasteleva laboratorio taiteiden tiedekuntaan 22.3.2021 Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan on perustettu uusi BioARTech-laboratorio, joka tutkii biotaidetta ja sen yhtymäkohtia taiteen ja tutkimuksen aloilla. Missä kulkevat elävää materiaalia hyödyntävän biotaiteen rajat? Millaista tietoa jää tieteellisen tutkimustyön ulkopuolelle? Miten biotaide voidaan muuttaa taidelähtöisten menetelmien kautta tiedoksi ja taiteelliseksi ajatteluksi? Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsii vastausta Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan perustettu BioARTech-laboratorio, joka yhdistää poikkitieteellisesti ja -taiteellisesti biotaidetta, muoti- ja tekstiilitaidetta, taidelähtöistä tutkimusta ja biotekniikkaa. Laboratorio sijaitsee taiteiden tiedekunnan kolmannessa kerroksessa. Etätyöskentelyn myötä tutkijat ja taiteilijat ovat perustaneet myös BioARTech-tutkijaverkoston, joka keskittyy teemallisesti kasvuun, kuolemaan ja maatumiseen biotaiteen suuntina.
Julkaisun otsikon käännösKohtaamisia ilmakehässä
Alkuperäiskielienglanti
JulkaisijaLapin yliopisto taiteiden tiedekunta
TilaJulkaistu - 8 lokak. 2021
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa

Hakusanat

  • Biotaide
  • Taidelähtöiset menetelmät
  • Muoti
  • Tekstiilitaide
  • Jacquard
  • Bioprospektio

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun