Arjen juhlaa -tekstiilitaidenäyttely: Tekstiili-installaatio tekstiilitaiteilija Marjatta Metsovaaran (1927-2014) Scala-erikoiskankaasta. Valmistaja Mestovaara Oy (1954-1980).

Heidi Maarit Pietarinen (Taiteilija), Piia Susanna Pyrstöjärvi (Taiteilija), Jenni-Liisa Johanna Yliniva (Taiteilija), Ritva Anneli Jääskeläinen (Taiteilija), Raija Sinikka Aatsinki (Taiteilija)

Tutkimustuotokset: Taiteellinen ja muu ei-tekstimuotoinen muotoNäyttelyTaiteellisen produktion tai yhteisnäyttelyn itsenäinen osa

Abstrakti

Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelma juhlii 20-vuotista taivaltaan lukuvuonna 2016–2017 näyttelyin, julkaisuin ja työpajoin. Juhlavuosi on innoittanut sisustus- ja tekstiilimuotoilun opettajia kokoamaan omaa taidettaan yhteiseen kevätnäyttelyyn Lapin yliopiston Kilo-galleriaan.

Arjen juhlaa -näyttelyn teoksia on työstetty yhdessä ja erikseen. Ne kertovat monin eri tekniikoin ja materiaalein sisustus- ja tekstiilimuotoilun arjesta. Töiden valmistumista on siivittänyt hedelmällinen keskustelu keväisinä keskiviikkoiltoina, kun painokankaan ja kudonnan studioissa on kokoontunut epävirallinen tekstiilitaidekerho. Tekstiilitaiteen parissa vietetyt hetket ovat arjen juhlaa.

Näytteilleasettajina toimivat tekstiilialan professori Heidi Pietarinen, yliopistonlehtori Piia Pyrstöjärvi, yliopisto-opettajat Ritva Jääskeläinen ja Jenni-Liisa Yliniva, sekä 20-vuotisella yliopisto-opettajan urallaan kaikkia edellä mainittuja opettanut Raija Aatsinki.
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaKilo-galleria
JulkaisijaLapin yliopisto
TilaJulkaistu - 4 jouluk. 2017
OKM-julkaisutyyppiF2 Julkinen taiteellisen tuotoksen osa

Hakusanat

  • taidetekstiili

Tieteenala

  • Kuvataide ja muotoilu

Viite tähän julkaisuun