Vapaan sivistystyön ja aikuisopetukseen suuntautuvien opettajien koulutuksen kehittäminen - kohteena ikäihmisten mediakasvatus

Projektin tiedot

Kuvaus

Hanke on osa OKM:n Opettajankoulutuksen kehittämisohjelmaa. Hanketta koordinoi Lapin yliopisto ja se toteutetaan yhdessä Helsingin yliopiston sekä kansalais- ja työväenopistojen kanssa.

Hankkeessa kehitetään vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutukseen suuntautuvien aineenopettajien pedagogisten opintojen sekä opettajan pedagogisten opintojen opetusharjoittelua, sisältöjä ja menetelmiä. Hankkeessa tuotetaan ja pilotoidaan tutkimusperustaisesti ikäihmisten mediakasvatuksen digitaalinen opintokokonaisuus, jota voivat yliopistojen lisäksi hyödyntää vapaan sivistystyön oppilaitokset ja aikuiskoulutusorganisaatiot. Opintokokonaisuus kohdistuu ikäihmisten mediakasvatukseen, digitaalisiin taitoihin, oppimiseen ja opetukseen. Lapin yliopistossa kokonaisuus tuotetaan osaksi erillisiä opettajan pedagogisia opintoja.
AkronyymiIkäihMe
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01.08.201828.02.2021

Rahoitus

  • Opetus- ja kulttuuriministeriö: 300 000,00 €

Tieteenala

  • Mediakasvatus

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.