Peripheral Visions: When global agendas meet Nordic energy

Projektin tiedot

Kuvaus


Hankkeen tarkoituksena on tutkia uusiutuvaan energiaan siirtymiseen liittyviä käsityksiä sekä tämän energiamuutoksen toteutusta ja siihen kohdistuvaa vastustusta pohjoisilla alueilla. Toisena tarkoituksena on osoittaa miten ”periferioiden visiot” voivat käänteisesti vaikuttaa kestävän kehityksen agendoihin.

Hanke tarjoaa vastauksia globaalin energiamuutoksen seurauksiin arktisen alueen kestävälle kehitykselle. Erityisen tärkeää on nostaa esiin mitä vaikutuksia energiakehityksellä on syrjäseutujen asukkaille ja pohjoisten alueiden alkuperäiskansoille, sillä globaalit kestävän kehityksen agendat huomioivat niiden edellytykset puutteellisesti.

Hankkeen kohteena on arktiset alueet, tarkemmin sanottuna Pohjois-Suomi, Pohjois-Ruotsi ja Grönlanti. Samaan aikaan kun ilmastokriisi vaikuttaa huomattavasti näihin alueisiin, nähdään ne osana kriisin ratkaisua. Tutkimus on kuitenkin osoittanut, että kestävyyden ja energiamuutoksen globaalit ja kansainväliset agendat eivät täysin ymmärrä arktisten alueiden ja näiden alueiden väestön olosuhteita.

LyhytotsikkoPeripheral Visions
TilaKäynnissä
Todellinen alku/loppupvm01.09.202231.08.2025

Rahoitus

  • Svenska Litteratursällskapet i Finland: 76 860,00 €

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.