Lasten tietävä toimijuus yksityisissä, moniammatillisissa ja yhteiskunnallisissa prosesseissa - Tapauksena vanhempien eron jälkeinen vaino

Projektin tiedot

Kuvaus

Tutkimushankkeessa pureudutaan lasten tietoon ja toimijuuteen ammatillisissa ja yhteiskunnallisissa konteksteissa tarkastelemalla lasten tietävää toimijuutta vanhempien välisen eron jälkeisen vainon näkökulmasta. Taustalla on ajatus siitä, että lapsilla on oikeus tietoon ja itsenäiseen toimijuuteen yksityisissä, moniammatillisissa ja yhteiskunnallisissa ympäristöissä. Lasten tietävää toimijuutta lähestytään monitieteisesti sosiaalityön, oikeustieteiden ja kasvatustieteiden näkökulmista.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa tutkimustietoa sosiaali- ja terveyspalveluihin ja oikeudellisiin prosesseihin vainon uhrien auttamiseksi ja suojaamiseksi. Lisäksi tutkimustietoa on tarkoitus käyttää sosiaalityöntekijöiden, opettajien ja juristien koulutuksessa.
AkronyymiCAPS
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01.09.201731.12.2022

Rahoitus

  • Suomen Akatemia: 480 000,00 €

Tieteenala

  • Sosiaalityö
  • Oikeustiede
  • Yleinen kasvatustiede

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.