Kiinan nousu ja normatiivinen muutos arktisella alueella

Projektin tiedot

Kuvaus

Kiinan nousu suurvalta-asemaan tulee mitä todennäköisimmin muuttamaan kansainvälisen yhteisön normeja ja arvoja globaalisti sekä alueellisesti – myös arktisella alueella, jossa kiinalaisten rooli on kasvanut viime aikoina. Tämä tutkimus analysoi poliittisia puheita, strategioita ja muita virallisia dokumentteja sekä media- ja haastatteluaineistoa selvittääkseen, kuinka Kiinan nousu mahdollisesti muuttaa prosesseja, joissa vastuukäsityksiä määritellään ja toteutetaan arktisella alueella. Näin tutkimus valottaa, millaista normatiivista muutosta Kiinan nousu aiheuttaa kansainvälisessä yhteisössä ja millaista suurvaltavastuuta Kiina on valmis ottamaan politiikan eri sektoreilla.

Tämä tieto auttaa poliittisia päättäjiä, kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä tekemään valistuneempia päätöksiä ja suunnittelemaan toimintaansa paitsi arktisella alueella, myös muilla maailman alueilla.
AkronyymiRiChArctic
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01.09.201831.08.2021

Rahoitus

  • Suomen Akatemia: 237 970,00 €

Tieteenala

  • Kansainvälinen politiikka

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.