Acting on the Margin: Arts as Social Sculpture

Projektin tiedot

Kuvaus

Taiteen potentiaalin käyttämättä jättämisen on todettu heikentävän Euroopan asemaa maailmanlaajuisena toimijana. AMASS-hankkeessa edistetään taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta koko Euroopan laajuisen vertailevan tutkimuksen, kehittämis- ja innovaatiotutkimuksen ja kulttuuripolittiisen tiedottamisen keinoin
Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tuottaa Euroopan laajuisesti tutkimustietoa taiteen soveltamisesta yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisuun: vaihtoehtoisten tai epätavallisten toimintamallien löytämiseen sekä kulttuuripolitiikan kehittämiseen. Hankkeessa tehdään muun muassa systemaattista kirjallisuuden kartoitusta, taideperustaista innovaatio- ja kehittämistutkimusta sekä toimintatapojen mallinnosta.

AMASS:n huomio on aluepoliittisissa haasteissa ja mahdollisuuksissa: aluepolitiikan suhteessa luovaan sektoriin, kulttuuritoiminnan tulevaisuudessa; taiteen keinoissa ehkäistä yhteiskunnallista jakautumista ja kerrostumista sekä mahdollisuuksista osallisuuden tukemisessa.

AMASS-hanke tuottaa palvelumuotoilun, kuvataidekasvatuksen ja kuvataiteen kokeiluita sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseksi Euroopan reuna-alueilla. Hanketta johtaa Lapin yliopisto, konsortiossa ovat mukana Maltan yliopisto, Kaarlen yliopisto Tsekistä, Corvinuksen yliopisto Unkarista, Paco Design Collaborative Italiasta, Leedsin yliopisto Englannista, Boråsin yliopisto Ruotsista ja APECV Portugalista.
Lapin yliopiston kehittämispilotoinnit toteutuvat Rovaniemellä ja Utsjoella sekä Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien kylissä.
AkronyymiAMASS
TilaPäättynyt
Todellinen alku/loppupvm01.02.202031.01.2023

Rahoitus

  • EUROOPANKOMISSIO: 472 285,00 €

Sormenjälki

Tutustu tutkimuksen aiheisiin, joita tämä projekti koskee. Nämä merkinnät luodaan taustalla olevien stipendien/apurahojen perusteella. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.