Tanja Äärelä

Erityispedagogiikan dosentti

  • Lähde: Scopus
  • Lasketaan Puressa olevien julkaisujen ja Scopuksen lainausten mukaan
20112022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimusintressit

Kansallinen ja kansainvälinen erityispedagoginen tutkimus ja kehittäminen. Näkökulmina mm. koulukokemukset (perusopetus ja II aste), koulutuksellinen syrjäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät, syrjäytyminen laajemmin yhteiskunnallisesti, eriarvoisuuteen vaikuttaminen, välittävä opettajuus, sairaalapedagogiikka

Tutkimusintressit

Vaativa erityinen tuki - tutkimus ja kehittäinen (VAATU) -tutkimusryhmän toinen johtaja.

VAATU-tutkimusryhmä tuottaa tutkimustietoa vaativan erityisen tuen toimijoista. Keskiössä ovat mm. vuosittaiset tilastoinnit sekä valtakunnallisen kehittämistyön tutkimus. Vaativan erityisen tuen toimijoilla tässä tarkoitetaan sairaalaopetusyksiköitä, Elmeri-kouluja, Valteri-koulua sekä valtion koulukotikoulua. Yhteistyökumppaneina kehittämistyössä ovat VAATU-toimijoiden lisäksi Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä VIP-hankkeen toimijat.

(Lisätietoa löytyy Itä-Suomen yliopiston hallinnoimalta  tutkimusryhmäsivustolta.)

Opetusintressit

päävastuu erityispedagogiikan perus- ja aineopintokokonaisuuksista, tutkielmien ja opetusharjoitteluiden ohjaus sekä vastuu Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettavista erillisistä erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavista opinnoista (toteutus lv 2019-20 Lapin yliopistossa, lv 2020-21 Oulun yliopistossa)

Tieteenala

  • Yleinen kasvatustiede

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Tanja Äärelä on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön tutkimustuotoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

Verkosto

Yhteisjulkaisut ja -projektit viiden viime vuoden ajalta. Voit avata lisätietoja napsauttamalla sinisiä palloja.