Valokuva Mika-Petri Laakkonen

Mika-Petri Laakkonen

Research Director

  • Lähde: Scopus
  • Lasketaan Puressa olevien julkaisujen ja Scopuksen lainausten mukaan
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimusintressit

Tutkimusaihealueeni "tekoälyn syväoppimisen ennakoivat algoritmit hajautetuissa järjestelmissä" perustuu ihmisen aivotoimintaan ja hermoverkkoihin. Aloitin tutkijan urani Oulun yliopistossa käyttäytymistieteiden laitoksen stressin ja suorituskyvyn tutkimusryhmän jäsenenä v. 1995 - 1998. Ihmisen aivojen hermoverkkojen toiminnan ja data-analyysin ymmärtäminen on auttanut minua saamaan syvällisen käsityksen ennustavien algoritmien monimutkaisuudesta ja dynamiikasta hajautetuissa dissipatiivisissa järjestelmissä.

Olen työskennellyt vuosina 2012 - 2020 Lapin yliopistossa useissa akateemisissa tehtävissä tutkimusjohtajana, apulaisprofessorina, professorina (sijaisuus) ja lisäksi apulaisprofessorina Versaillesin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella. Vuonna 2010 komissio nimitti minut riippumattomaksi asiantuntijaksi ja sittemmin olen työskennellyt asiantuntijana Euroopan komission CONNECT (viestintäverkot, sisältö ja tekniikka) -pääosastolla (2010-2020). Euroopan komission rahoittamien tutkimusohjelmien asiantuntijana olen seurannut aktiivisesti tulevaisuuden teknologioiden eurooppalaisen tutkimuksen painopistealueita.

Olen toiminut vierailevana professorina Pariisin Sorbonnen yliopistossa ajalla 1. syyskuuta 2018 - 31. joulukuuta 2019. Minulla on laajat kotimaiset ja kansainväliset tutkijaverkostot tieto-, viestintä- ja kommunikaatioteknologian alalla Euroopassa sekä vahvaa näyttöä kilpaillusta tutkimusrahoituksesta. Olen johtanut useita toimialakohtaisia kansallisia ja kansainvälisiä tutkimushankkeita, jotka ovat johtaneet väitöskirjoihin sekä tuotteisiin ja palveluihin kansainvälisille markkinoille.

Vuoden 2020 alussa minulle myönnettiin rahoitus tieteelliseen yhteistyöhön ranskalaisten ja suomalaisten yliopistojen välillä. Rahoitus varmistaa tutkimusyhteistyön Sorbonnen yliopiston, Pariisin Dauphinen yliopiston ja Berkeleyn yliopiston tutkijoiden välillä tekoälytutkimuksen alueella. Tutkimusyhteistyötä rahoittavat Ranskan instituutti Helsingissä, Ranskan korkeakoulu-, tutkimus- ja innovaatioministeriö, Suomen tiedeakatemia sekä Suomen tiedeliitto.

 

Filosofian tohtori, Mika-Petri Laakkonen

Tutkimusjohtaja, Lapin yliopisto (vieraileva professori UPMC: ssä 1.9.2018 - 31.12.2019)

sähköposti: mika-petri.laakkonen@ulapland.fi

+358 40 5086832

Tehtävät yliopiston ulkopuolella

Tulevaisuudentutkimuksen verkostoakatemia, Turun kauppakorkeakoulu, johtokunnan jäsen

6 syyskuuta 201812 joulukuuta 2019

Vieraileva professori , UPMC, Pariisi

1 syyskuuta 201831 elokuuta 2019

InterregEurope, RegionArts hankkeen ohjausryhmän jäsen

1 kesäkuuta 201831 toukokuuta 2023

IAMCR | Kansainvälisen media- ja viestintäalan konferenssin ulkopuolinen arvioitsija, Oregon yliopisto

2018

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arviointijaosto, Taideyliopiston auditointityöryhmän jäsen

20172018

Euroopan komission Tutkimus ja innovaatio -pääosaston puolueeton asiantuntija

20102018

Hakusanat

  • Informaatioteknologia

Tieteenala

  • Hallintotiede

Muu tieteenala

  • Tietojenkäsittely- ja informaatiotieteet

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Mika-Petri Laakkonen on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön tutkimustuotoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

Verkosto

Viimeisimpien viiden vuoden kuluessa toteutettu yhteistyö maittain. Saat lisätietoja pisteitä napsauttamalla.
Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.