Lasketaan Puressa olevien julkaisujen ja Scopuksen lainausten mukaan
20102022

Tutkimustuotoksia vuodessa

Jos olet muokannut tietoja Puressa, ne näkyvät pian tässä.

Henkilökohtainen profiili

Tutkimusintressit

Lukas Allemann on työskennellyt 2013 alkaen Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Arktisen antropologian tutkimusryhmässä. Hänellä on maisterin tutkinto Itä-Euroopan historiasta ja Venäjä -opinnoista Baselin yliopistosta, Sveitsistä.

Allemann on erikoistunut historialliseen antropologiaan ja Venäjän pohjoisten alueiden alkuperäiskansoihin liittyviin teemoihin. Vuodesta 2008 hän on tehnyt runsaasti kenttätutkimusta Luoteis-Venäjällä sijaitsevalla Kuolan niemimaalla. Allemannin tutkimuksellinen pääteema on ollut neuvostopolitiikan vaikutus alkuperäisvähemmistöihin. Hän on kartoittanut suullista perimätietoa haastatteluiden ja osallistuvan havainnoinnin avulla sekä saamelaisten että muiden paikallisten, ei-alkuperäiskansoihin kuuluvien toimijoiden keskuudessa.

2018 v. alkaen Allemannin tutkimustyö on synnyttänyt myös toisen tutkimushaaran, antropologisen selvityksen nuorten ihmisten toiveista ja hyvinvoinnista arktisissa, yhden teollisuuden ympärille rakentuneissa venäläisissä kaupungeissa. Allemannin tutkimustyölle on ominaista pitkäaikainen sitoutuminen kentällä tehtävään yhteistyöhön sekä siihen, että tutkimustulokset saatetaan tutkimuksessa mukana olleiden yhteisöiden hyödynnettäväksi.

Tieteenala

  • Sosiaaliantropologia
  • Monitieteinen

Hakusanat

  • Social Anthrolopogy
  • Arctic Anth
  • Oral History
  • History

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Lukas Allemann on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän henkilön tutkimustuotoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.
  • 1 Samanlaiset profiilit

Verkosto

Yhteisjulkaisut ja -projektit viiden viime vuoden ajalta. Voit avata lisätietoja napsauttamalla sinisiä palloja.