Hyvinvointi, työ ja kansalaisuus

Organisaation profiili

Organisaation profiili

Tutkimme hyvinvointia, työtä ja kansalaisuutta eri näkökulmista. Tutkimuksen kohteena ovat esimerkiksi osallisuus, sosiaaliset ongelmat ja oikeudet sekä poliittiset, sosiaaliset ja hallinnolliset rakenteet.

Tutkimusyhteisössä kohtaavat yhteiskuntatieteiden moninaiset näkökulmat ja tutkimusmenetelmät pohjoisten muuttuvien yhteisöjen ja ympäristöjen tutkimisessa. Tutkimusteemat pohjaavat yhteiskuntatieteiden tiedekunnan vahvaan kriittiseen ja kehittävään tutkimukseen ja hanketoimintaan hyvinvoinnista, työstä ja kansalaisuudesta.

Lisäksi tutkimusyhteisön tavoitteena on vahvistaa innovatiivisia tutkimusavauksia esimerkiksi hyvinvointijohtamisen ja hyvinvointioikeuden alueella.

Tutkimusyhteisömme

  • vahvistaa yhteiskuntatieteiden tiedekunnan monitieteistä hyvinvoinnin, kansalaisosallisuuden ja työn tutkimusta
  • luo uusia näkökulmia hyvinvoinnin, työn ja kansalaisuuden tutkimiseen ja ymmärtämiseen
  • vahvistaa nousevia tutkimussuuntauksia esimerkiksi tukemaan kansalaisten hyvinvointia uusiutuvissa palvelurakenteissa ja johtamista digitalisoituvassa yhteiskunnassa
  • tuo näkyväksi hyvinvoinnin, työn ja kansalaisuuden tutkimusta niin soveltavan tiedon kuin asiantuntijakeskustelun kentillä.

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Hyvinvointi, työ ja kansalaisuus on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän organisaation jäsenten tutkimustuotoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

Verkosto

Yhteisjulkaisut ja -projektit viiden viime vuoden ajalta. Voit avata lisätietoja napsauttamalla sinisiä palloja.