Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Organisaation profiili
Digitaalisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin tutkimusryhmä
Tutkimme hyvinvointia ja digitalisaatiota osana hallintoa, organisaatioita, johtamista, työelämää ja palveluita digitaalisen transformaation näkökulmasta.
Tutkimuksemme on tärkeää, koska digitaalinen transformaatio läpäisee koko yhteiskunnan ja koskettaa meitä kaikkia. Samaan aikaan hyvinvoinnin painoarvo on lisääntynyt yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan näkökulmasta. Vaikka digitalisaatio ja hyvinvointi kietoutuvat toisiinsa yhä tiiviimmin, aiheeseen liittyvä tutkimus on vielä suhteellisen vähäistä.
Omassa tutkimuksessamme yhdistämme uudella ja ainutlaatuisella tavalla hyvinvoinnin ja digitalisaation tematiikat. Tutkimuksessamme painottuu myös pohjoinen ulottuvuus ja vahva suuntautuminen tulevaisuuteen esimerkiksi palvelujen ja johtamisen näkökulmasta.
Painotamme seuraavia teemoja ja näkökulmia:
- Tutkimme hyvinvoinnin johtamista ja siihen liittyviä käytäntöjä, organisointitapoja, päätöksentekoa sekä teknologioita.
- Tutkimme hyvinvoinnin ja teknologian kokemuksia ja osallisuutta organisoinnissa, erityisesti pohjoisilla alueilla.
- Tarkastelemme erityisesti, miten ennakoivat ja hajautetut teknologiat vaikuttavat tietojohtamiseen ja organisoivat aikaa osana etäisyyksien hallintaa.
- Analysoimme sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamista ja sitä, miten työ ja palvelujärjestelmät muuttuvat yhteiskunnan digitaalisen transformaation myötä.
Tutkimusryhmämme tekee monitieteistä yhteistyötä ja on verkostoitunut yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.
Väitöskirjatutkijat ja pro gradu -tutkielman tekijät
Ryhmämme toimintaan kytkeytyy olennaisena osana väitöskirjatutkimuksia ja pro gradu -tutkielmia. Haemme ryhmäämme väitöskirjantekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvointiin ja digitalisaatioon liittyvistä teemoista. Tarjoamme väitöskirjantekijöille ja pro gradu -tutkielmien tekijöille mahdollisuuden kiinnittää oman tutkimuksensa yhteiskuntamme tulevaisuuden näkökulmasta ajankohtaisiin ja relevantteihin teemoihin, sekä liittyä osaksi innovatiivista ja monitieteistä tutkimusryhmäämme.
Jäsenet: Ryhmää johtaa professori Marjo Suhonen. Ryhmän jäseniä ovat Jaana Leinonen, Ville Pietiläinen, Ville Kivivirta, Sanna Ryynänen. Mika-Petri Laakkonen,
Sormenjälki
Verkosto
Henkilöt
Projektit
- 1 Päättyneet
-
HYJOS: Hyvinvointijohtamisen osaamisen vahvistamisen suunnitteluhanke
Leinonen, J. (Vastuuhenkilö), Kangas, R. (Muu) & Kivivirta, V. (Muu)
01.10.2020 → 31.12.2021
Projekti: Yhteisrahoitteinen projekti
-
Examining contradictions for the development of competencies in school leadership
Lantela, L., Pietiläinen, V. & Korva, S., 2024, Leadership in educational contexts in Finland: Theoretical and empirical perspectives. Ahtiainen, R., Hanhimäki, E., Leinonen, J., Risku, M. & Smeds-Nylund, A.-S. (toim.). Cham: Springer, s. 257-279 23 s. (Educational Governance Research; Nro 23).Tutkimustuotokset: Kirjoitus kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussa › Luku › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto1 Sitaatiot (Scopus)51 Lataukset (Pure) -
Monitoimijaisen yhteistyön kehittämisen mahdollisuudet Lapissa: hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen näkökulma
Portti, V., Lehikoinen, H., Suhonen, M. & Leinonen, J., 2024, Rovaniemi: Lapin yliopisto. 33 s.Tutkimustuotokset: Kirja/raportti › Tutkimusraportti
Open access -
Positiivinen johtaminen uusin silmin: kokemuksen tutkimus ymmärrystä lisäämässä
Salmi, I., 2024, Rovaniemi: Lapin yliopisto. 133 s.Tutkimustuotokset: Opinnäyte › Väitöskirja › Artikkelikokoelma
Open access
Aktiviteetit
- 1 Konferenssiesitelmä
-
Thinking organizing with Whitehead in the age of predictive algorithms
Kivivirta, V. (Puhuja) & Laakkonen, M.-P. (Puhuja)
25 kesäk. 2020Aktiviteetti: Esitelmä › Konferenssiesitelmä