Arktinen globaalimuutos

Organisaation profiili

Organisaation profiili

Globaalimuutoksella tarkoitetaan yhdentyvää maailmantaloutta, luonnonvarojen hyödyntämisen vaikutuksia sekä ilmastonmuutosta. Muutokset ilmastossa, maankäytössä sekä sosioekonomisissa ja lainsäädännöllisissä järjestelmissä uhkaavat erityisesti arktisten alueiden herkkää ekologista ja sosiaalista tasapainoa.

Globaalimuutoksen tutkimusryhmä

Globaalimuutoksen tutkimusryhmä tutkii ympäristön ja yhteiskunnan muutoksia sekä ekosysteemien, ihmisen toiminnan ja luonnon välistä vuorovaikutusta. Lisäksi se selvittää, mikä on arktisten alkuperäiskansojen ja paikallisten asukkaiden perinnetiedon merkitys ympäristömuutoksissa. Tutkimus tuottaa tietoa myös ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arviointeja varten.

Tutkimus painottuu luonnontieteisiin, mutta tärkeää on tarkastella myös sitä, miten ympäristömuutokset vaikuttavat ihmisyhteisöihin. Yksi tutkimuskohteista on pohjoisten yhteisöjen resilienssi ja sopeutuminen muuttuvaan ympäristöön.

Sormenjälki

Sukella tutkimusaiheisiin, joissa Arktinen globaalimuutos on aktiivinen. Nämä aihemerkinnät ovat peräisin tämän organisaation jäsenten tutkimustuotoksista. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen sormenjäljen.

Verkosto

Yhteisjulkaisut ja -projektit viiden viime vuoden ajalta. Voit avata lisätietoja napsauttamalla sinisiä palloja.