Kova luu -näytelmä nojautuu Tanja Äärelän väitöskirjaan

Mediasisältö: Taide

Kuvaus

Lapin ylioppilasteatterin uutuusproduktio "Kova luu" yhdistää tiedetta ja taidetta uudella tavalla: näytelmä on dramatisoitu Tanja Äärelän väitöstutkimuksen pohjalta.

Lapin ylioppilasteatteri valmistautuu ensi-iltaan uutuusnäytelmällä "Kova luu". Se kertoo nuoren vangin, Villen, muistoista ja mielenmaisemasta, peruskouluajoista sekä siitä, kuinka vastoinkäymiset ovat johdattaneet hänet vankilaan vain 20-vuotiaana.

Näytelmä perustuu Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan erityispedagogiikan dosentin, yliopistonlehtori Tanja Äärelän väitöstutkimukseen Aika palijon vaikuttaa minkälainen ilime opettajalla on naamalla (2012).

Kyseessä on tiettävästi yksi ensimmäisiä väitoskirjatutkimuksesta dramatisoituja näytelmiä: esitetyt tapahtumat, henkilöt ja dialogit ovat todellista elämää.

– Väitöskirjatutkimuksesta dramatisoitu näytelmä on uudenlainen ja kiinnostava tieteen ja taiteen yhdistävä produktio, toteaa professori (emerita) Kaarina Määttä.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Tiinaliisa Multamäki. Työtä ovat tukeneet SKR:n Lapin rahasto ja Niilo Helanderin rahasto sekä Taike.

Esitykset pidetään Kulttuuritalo Wiljamilla: 3.-4.12, 7.-9.12. ja 14.-15.12. klo 19. 

(Lapin yliopiston tiedote 3.12.2021)

Aikajakso3 jouluk. 2021

Sosiaalisen median aktiviteetit

1

Sosiaalisen median aktiviteetit