Ihmisoikeusinstituutti 30 vuotta Rovaniemellä

Mediasisältö: Tutkimus

Kuvaus

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen yhteydessä toimiva Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti Pyvi täyttää 30 vuotta. Kyseessä on yksi Suomen kolmesta ihmisoikeustutkimusinstituutista.

Instituutti juhlii merkkivuosiaan järjestämällä ihmis- ja perusoikeuksiin liittyvän seminaarin 10.-11.9. Rovaniemellä ja Pyhätunturilla. Seminaari kokoaa yhteen joukon johtavia suomalaisia alan asiantuntijoita. Tilaisuuteen liittyy kaksi yleisölle avointa paneelia, jotka käsittelevät ihmis- ja perusoikeuksien tutkimuksen kehittämistä ja saamelaisten oikeuksia alkuperäiskansana.

Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutissa työskentelee tällä hetkellä noin 15 tutkijaa. Pyvin vakituinen johtaja tutkimusprofessori Timo Koivurova toimii tällä hetkellä Arktisen keskuksen väliaikaisena johtajana ja hänen tilallaan instituutin tutkimusjohtajana on tohtori Kamrul Hossain.

Instituutin toiminnan ydinaluetta on arktisiin alkuperäiskansoihin liittyvä oikeudellinen sääntely sekä se, millä tavoin ympäristöoikeus soveltuu pohjoisissa ja arktisissa olosuhteissa. Pyvi myös toimii asiantuntijana Kansainvälisten ihmisoikeusasioiden neuvottelukunnassa, joka on valtioneuvoston nimittämä itsenäinen neuvoa-antava elin ihmisoikeuskysymyksissä.

Aikajakso26 elok. 2015

Medianäkyvyys

1

Medianäkyvyys

  • NimiIhmisoikeusinstituutti 30 vuotta Rovaniemellä
    Julkaisupäivämäärä26.08.2015
    HenkilötTimo Koivurova