Barents Studies -tiedelehden uusin numero julkaistu

Mediasisältö: Tutkimus

Kuvaus

Uuden, Barentsin aluetta ja sen ihmisiä, taloutta ja politiikkaa koskevaa tutkimusta käsittelevän Barents Studies: Peoples, Economies and Politics –julkaisun kolmas numero on vastikään ilmestynyt. Lehti on vapaasti saatavissa sekä sähköisenä että painettuna versiona.

 
  

Barents Studiesin uudessa numerossa on neljä vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia, kirja-arvio sekä esittelyjä alueen nuorista tutkijoista. Artikkeleja yhdistäväksi tekijäksi numeron vastaavana päätoimittajana toiminut tutkija Aileen Espíritu Norjan arktisen yliopiston Barents-instituutista nostaa taloudellisen yhteistyön rakentamisen Barentsin alueella ja sen vaikutukset alueen kehitykseen. Pääkirjoituksessaan Espíritu myös toteaa, että tämänhetkisten geopoliittisten vastakkainasettelujen aikana akateeminen tutkimus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus ovat yksi parhaista keinoista jatkaa ja kehittää rajat ylittävää yhteistyötä Barentsin alueella.

Barents Studiesia on aiemmin julkaistu kaksi tieteellistä numeroa sekä yleistajuinen aikakauslehti. Lehden perustamista varten myönnettiin vuosille 2013-15 rahoitusta Euroopan unionin Pohjoiskalotin ja Luoteis-Venäjän välisestä Kolarctic ENPI CBC -ohjelmasta. Nyt ilmestynyt numero on viimeinen projektirahoituksella tehty, mutta lehteä julkaistaan myös jatkossa. Uusin numero on saanut Suomen Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarvioidun julkaisun tunnuksen ja lähitulevaisuudessa tarkoituksena on saada lehdelle arviointi Norjan kansalliselta julkaisufoorumilta.

”Jatkossa lehti voisi nostaa yleisemminkin yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen profiilia arktisessa tutkimuksessa”, kommentoi Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkimusprofessori Monica Tennberg, joka on Barents Studiesin toimituskunnan jäsen ja lehden ensimmäisen numeron vastaava päätoimittaja. Arktinen keskus toimi lehden perustamishankkeen koordinaattorina ja jatkaa sen julkaisemista yhdessä venäläisen Kuolan tiedekeskuksen alaisen Luzin taloustutkimuksen instituutin sekä Tromssassa sijaitsevan Norjan arktisen yliopiston Barents-instituutin kanssa.

Aikajakso3 syysk. 2015

Medianäkyvyys

1

Medianäkyvyys

  • NimiBarents Studies -tiedelehden uusin numero julkaistu
    Julkaisupäivämäärä03.09.2015
    HenkilötMonica Tennberg