Ilmastoilta #5: Ilmastonkorjaus ja kansalaisyhteiskunta

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistuminen ja tapahtuman järjestäminenKonferenssiin, työpajaan, paneeliin, sessioon tai tutoriaaliin osallistuminen

Kuvaus

Tervetuloa Climate Moven ja Operaatio Arktiksen järjestämään Ilmastoiltaan!
Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 26.10. klo 17-19 Tiedekulman Stagella. Tapahtuma on seurattavissa myös livestreamina osoitteessa https://www2.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele, ja tallenne julkaistaan myöhemmin Climate Moven Youtube-kanavalla.
Tällä kertaa Ilmastoillassa perehdytään ilmastonkorjaukseen.
Asiantuntijoiden mukaan ilmastonkorjaus on jo nykysillä hiilidioksiditasoilla välttämätöntä, mikäli haluamme pysyä alle kahden asteen lämpötilannousussa, puhumattakaan sitä alemmista tavoitteista. Monet globaalin ilmastojärjestelmän kriittiset keikahduspisteet ovat joko ylittyneet tai pian ylittymässä, eikä niitä voida enää välttää pelkkien päästövähennysten avulla. Ilmastoillassa perehdytään siihen, mitä ilmastonkorjaus on ja miten kansalaisyhteiskunnan tulisi siihen suhtautua. Ilmastoilta on ensimmäinen askel kohti monipuolista ja -äänistä julkista keskustelua aiheesta, joka on välttämätön osa kokonaisvaltaista työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.
Ohjelma:
17.00 Tervetuloa, alkusanat
17.10 Puheenvuoro: Operaatio Arktis
17.35 Puheenvuoro: Tutkija Ilona Mettiäinen
17.50 Paneelikeskustelu
Panelistit:
Liina Huttunen, Operaatio Arktis
Amos Wallgren, ilmastoaktivisti
Esko Pettay, Ekomodernistit
Ilona Mettiäinen, tutkija, Lapin yliopisto
Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja illan teemasta, vaan kiinnostus ilmaston kannalta kestävän yhteiskunnan rakentamiseen riittää.
Aikajakso26 lokak. 2022
Tapahtuman tyyppiMuu
SijaintiHelsinki, SuomiNäytä kartalla
Vaikuttavuus / laajuusKansallinen