Vierelläsi

Translated title of the contribution: By Your Side

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionSolo art production

Abstract

Seija Ulkuniemen valokuvanäyttely Vierelläsi on muistonäyttely hänen vuonna 2018 edesmenneelle esikoistyttärelleen ja kunnianosoitus Kemijoelle. Ulkuniemi taustoittaa näyttelyä:

”On aikoja, jolloin olo jonkun vierellä oleminen on selkeästi elämän tärkein tehtävä. Perheemme esikoinen, 25-vuotias tyttäremme tuli neljä vuotta syöpää sairastettuaan lapsuuskotiinsa saattohoitoon. Hän palasi 6.10.2017 Helsingistä Lappiin, aluksi sairaalaan, mutta pääsi muutaman päivän päästä kotiin.
On aikoja, jolloin jonkin vierellä olo on selkeästi elämän tärkeimpiä voimanantajia. Kotikyläni ohi virtaava Kemijoki on minua uskollisesti tukenut ystäväni. Kun olen heikko, joen varrella käyskentely antaa minulle voimaa. Otin kuvasarjan ensimmäisen kuvan Kemijoen rannalta illalla 6.10.2017. Aloin ottaa kuvia lähes päivittäisinä jokivarsikävelyinäni maisemasta, joka on aina lähes sama mutta silti alati muuttuva. Elämän kaltainen. Kävelyretkeni lyhenivät tyttäreni elinpäivien vähetessä. Hän nukkui pois 6.1.2018. Joki virtaa.”
Translated title of the contributionBy Your Side
Original languageFinnish
Place of PublicationMuurolan kirjaston galleria
PublisherMuurolan kirjasto
Publication statusPublished - 4 Feb 2019
MoEC publication typeF1 Published independent work of art
EventKohtaajaiset avajaisten sijaan - Muurolan kirjasto, Rovaniemi, Finland
Duration: 14 Feb 2019 → …

Keywords

  • photograph
  • exhibition
  • death

Field of science

  • General education

Citation for this output