Tiny Stories – mikro- ja minitekstiilinäyttely

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Lapin yliopiston tekstiilialan henkilökunnan Tiny stories -näyttely kertoo tarinoita tekstiilitaiteen keinoin. Näyttelyyn on koottu vuosina 2019-2021 valmistuneita miniatyyri- ja mikrokokoisia tekstiiliteoksia Ritva Jääskeläiseltä, Heidi Pietariselta sekä Jenni-Liisa Ylinivalta.

Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä The 9th International Mini Textile Art Exhibition Scythia -näyttelyssä Ukrainassa vuonna 2019. Kansainvälisissä tekstiilitaiteen näyttelyissä mikro- ja minitekstiilien teoskoko on rajattu: esimerkiksi mikrotekstiilit ovat korkeintaan 5 x 5 x 5 cm, minitekstiilit usein 20 x 20 x 20 cm. Mikro- ja minitekstiilit haastavat tekstiilitaiteilijoita pelkistämään ja karsimaan ilmaisuaan.

Ritva Jääskeläisen tekstiiliteokset syntyvät vanhojen tavaroiden ja suvun tarinoiden inspiroimina. Heidi Pietarisen värikylläisissä teoksissa voi aistia paitsi paikallisia, myös kansainvälisiä vaikutteita. Jenni-Liisa Yliniva kutoo pellavasta ja lapsuudenkotinsa remontin yhteydessä puretuista aarteista pikkuruisia veistoksia.

Sarjan teoksia yhdistää tekstiilitaiteelle ominainen materiaalilähtöisyys, taktiilisuus ja kokeileva ote. Pienet teokset kertovat tarinoita heille, jotka malttavat pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan niitä läheltä.
Original languageFinnish
PublisherLapin yliopisto taiteiden tiedekunta
Publication statusPublished - 13 Apr 2021
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventTiny Stories - Galleria Lyhty, Rovaniemi, Finland
Duration: 13 Apr 202126 Apr 2021

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output