Sulje silmäsi ja näe: Liike vedestä ilmaan matka lapsen mielikuvitukseen

Päivi Rautajoki (Artist), Anu Kylmänen (Artist), Timo Haanpää (Artist), Kaisu Karvinen (Artist), Anniina Toukkola (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionSolo art productionpeer-review

Abstract

Sirkus Taika Aika esiintyy 18.3.2019 maanantai illan näyttelyiden avajaisissa klo noin 18.00. Paikkana Petronellan nurkka. Esitys kestää noin 15 minuuttia.
Esityksen jälkeen Petronellan tilaan jää nähtäville videoteos
Sulje silmäsi ja näe Liike vedestä ilmaan – matka lapsen mielikuvitukseen

Sulje silmäsi ja näe - on monialainen videoteos, joka liikkeen ja tarinan välityksellä yhdistää vaatetuksen, mediataiteen, tanssin ja sirkuksen yhteiseksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi.

Videoteoksessa esitellään vaatetuksen funktionaalisuus-kurssilla 2016-17 suunnitellut ja toteutetut vaatteet. Suunnitteluosuudessa opiskelijat tutustuivat toiminnallisen vaatetuksen tarpeisiin sirkuksen ja tanssin kontekstissa. Vaatteet on valmistettu yhteistyössä Lapin koulutuskeskus (REDU) mittatilausompelijoiden kanssa.

Vaatteiden visuaalinen ulkomuoto on saanut inspiraationsa näytöksen teemasta veden ja ilman liikkeestä. Vaatteet on suunniteltu sirkuksen ja tanssin lajivaatimukset huomioiden. Videoteoksessa Sirkus Taika-ajan esiintyvä ryhmä ja Santasport Lapin urheiluopiston tanssiopiskelijat esittävät vaatteet toiminnassa. Timo Haanpää, Päivi Rautajoki ja Anu Kylmänen.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2019
MoEC publication typeF1 Published independent work of art
EventArctic Design Week 2019: avajaiset - Petronella, Rovaniemi, Finland
Duration: 18 Mar 2019 → …

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output