Rinnastuksia

Ana Nuutinen (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionSolo art production

Abstract

Suunnittelijat tekevät ehdotuksia siitä, millä tavalla väri, materiaali ja muoto korostavat ja täydentävät tai muulla tavalla säätävät toinen toisiaan. Värien valinta, värien voimakkuuden ja väriyhdistelmien määrittely liittyvät materiaalivalintoihin, koska materiaali viime kädessä toteuttaa värin. Materiaali ja väri ovat pari, joiden valintaan vaikuttaa lisäksi tuotteen valmistustapa. Yhdessä niistä syntyy moniaistinen kolmiulotteinen kokonaisuus.

Värien valinta on tärkeä vaihe suunnitteluprosessissa. Väripalettisuunnittelun esteettiset periaatteet perustuvat värien harmoniaan, värien rinnastukseen ja niiden visuaaliseen eheyteen. Oikean vaikutelman, tunteen ja kokemuksen välittäminen on tärkeää suunnittelussa. Se on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jossa värit yhdistyvät tunteisiin ja kuluttajat saadaan innostumaan väreistä.

Tällä hetkellä muodissa ovat kirkkaat värit kuten violetti, vihreä ja sininen, mutta miten ihmeessä ne yhdistetään keskenään?
Original languageFinnish
PublisherLapin yliopisto
Publication statusPublished - 2022
MoEC publication typeF1 Published independent work of art
EventTaiteiden tiedekunnan Marraskuun taiteilija Galleria Lovisassa - Galleria Lovisa, Rovaniemi, Finland
Duration: 31 Oct 202229 Nov 2022
https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/ana-nuutinen-lapin-yliopiston-taiteiden-tiedekunnan-marraskuun-taiteilijana-galleria-lovisassa.html

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output