Relate North 2017

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproduction

Abstract

Relate North 2017 näyttely sisältää taidetta, muotoilua ja taiteellista tutkimusta, joka vastaa kasvatuksen ja kestävän kehityksen ajankohtaisiin kysymyksiin Arktisella alueella. Näyttelykierros vie katsojan näkymiin taiteellisten strategioiden ja menetelmien moninaisuudesta suhteessa pedagogisiin ja tutkimuksellisiin tavoitteisiin. Esillä olevissa teoksissa taiteilijat, taiteilija-opettajat ja taiteilija-tutkijat kuvaavat tai vastaavat haasteisiin, joita muuttuvaan arktiseen liittyy. Muun muassa ympäristökysymykset, teollisuuden ja turismin kasvu ja maahanmuutto ovat produktioiden taustalla ja aihepiirinä.
Näyttely sisältää alateemoja ja osakokonaisuuksia. Kopio-galleriassa on esillä teoksia, jotka perustuvat Taidevaihde-hankkeen taidetyöpajojen dokumentointiin ja uudelleen esittämiseen taiteen keinoin. Pohjoinen kulkija on toinen osakokonaisuus. Se koostuu Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman opiskelijoiden teoksista, jotka perustuvat vaellustaidetyöpajaan Kuusamossa.
Näyttelyyn osallistuu taiteilijoita yhdeksästä arktisesta kohteesta: Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Skotlannista, Alaskasta, Venäjältä ja Komin tasavallasta. Näyttely sisältää videoteoksia, installaatioita, valokuvateoksia, veistoksia sekä produktioita, joissa on hyödynnetty perinteisiä materiaaleja ja käsityömenetelmiä. Merkittävä osa teoksista on sosiaalisesti sitoutuneita.
Näyttelyn kuraattori on Maria Huhmarniemi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta. Hän on ympäristöpoliittisen ja -aktivistisen nykytaiteen asiantuntija. Näyttelyn avajaisissa julkaistaan näyttelykatalogi.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 11 Nov 2017
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventRelate North 2017: Art and Design for Education and Sustainability - Lapin yliopisto, Rovaniemi, Finland
Duration: 10 Nov 201713 Nov 2017
http://www.asadnetwork.org/

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output