Pohjoista sisustus- ja tekstiilimuotoilua: Tekstiili- ja vaatetusalan 20-vuotta juhlajulkaisu

Heidi Maarit Pietarinen, Aimo Tattari (Translator), Ulla Etto (Layout), Piia Susanna Pyrstöjärvi (Editor), Jenni-Liisa Johanna Yliniva (Editor), Ritva Anneli Jääskeläinen (Editor), Emmi Elina Harjuniemi (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyProfessional

Abstract

Sisustus- ja tekstiilimuotoilua pääaineena ja tekstiilitaidetta sivuaineena voi opiskella Suomessa vain Lapin yliopistossa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelma juhlii lukuvuoden 2016–2017 aikana 20-vuotista taivaltaan. Juhlatunnelmaa luovat juhlaseminaari, lukuisat näyttelyt taiteiden tiedekunnan gallerioissa Arktikumja F-talossa sekä erilaiset työpajat ja pop-up -tapahtumat.
Tässä teoksessa sisustus- ja tekstiilimuotoilun taiteellinen ja tutkimuksellinen toiminta on jaettu kolmeen osa-alueeseen: pohjoisuus opinnoissa eli ark(t)inen estetiikka, henkilökunnan taiteellinen toiminta ja opintopolku Lapin yliopistoon, Rovaniemelle.
Ensimmäinen osa esittelee opintojen neljää painopistealuetta, jotka ovat sisustusmuotoilu, tekstiilimuotoilu, pintasuunnittelu (sivuaine) ja tekstiilitaide (sivuaine). Pohjoisuus opinnoissa eli ark(t)inen estetiikka -osio välittävät visuaalisesti Lapin yliopiston taiteellisessa toiminnassa erityisiä painotuksia, jotka ovat pohjoinen ja arktinen muotoilu. Toinen osa esittelee henkilökunnan taiteellista toimintaa. Lapin yliopistossa tutkimusta tekevät sekä professorit että opetus- ja tutkimushenkilökunta, joilla on kykyä oman suunnittelun ja tutkimuksen kautta tehdä taiteellista tutkimusta.
Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelmassa on mahdollista suorittaa sisustus- ja tekstiilimuotoilun kolmivuotinen taiteen kandidaatin tutkinto ja kaksivuotinen taiteen maisterin tutkinto. Jatkotutkintona on mahdollista suorittaa taiteen tohtorin tutkinto.
Teoksen tavoitteena on johdattaa innokkaimmat kokijat hakeutumaan pohjoisen polulle eli sisustus- ja tekstiilimuotoilun maailmaan. Tervetuloa Lapin yliopistoon Rovaniemelle!
Original languageFinnish
Place of PublicationRovaniemi
PublisherLapin yliopisto
Number of pages64
Volume200
ISBN (Electronic)978-952-337-012-8
ISBN (Print)978-952-337-011-1
Publication statusPublished - 1 Jun 2017
MoEC publication typeD6 Edited professional books

Publication series

SeriesLapin yliopiston taiteiden tiedekunnan julkaisuja. Sarja C. Katsauksia ja puheenvuoroja
Number54
ISSN1236-9616

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output