#me too

Ana Nuutinen (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionSolo art production

Abstract

#me too.

Muoti heijastaa aikaansa, ottaa kantaa ja viestii ajastaan. Muotiviikot ovat tapahtumia, joissa näytösten keinoin voidaan tuoda tietoisuuteen sekä uusia muodin suuntia että tärkeitä asioita keskusteltavaksi. Viime vuosina on mm. havahdutettu tasa-arvon, erilaisuuden ja monenlaisuuden kysymyksiin niin rotuun, ikään, kokoon kuin sukupuoleenkin liittyneenä. Tuoreimpien muotinäytösten ympärillä on kuohunut maailmanlaajuisesti seksuaalinen ahdistelu ja häirintä - asia, joka on koskettanut myös viihdeteollisuutta viime kuukausina julkisesti ja sitä ennen vuosikausia yksityisesti.

Tässä näyttelyssä on esillä musta mekko. Tavoitteena ei ole keskustella #me too -liikkeestä, vaan muistuttaa siitä, miten tärkeä rajan vetäjä vaate on. Se osoittaa rajan, jonka toisella puolella on liian avaraa, liian lyhyttä, liian paljastavaa tai liian houkuttelevaa. Se osoittaa rajan, jonka toisella puolella olevista asioista ei rohjeta puhua, ollenkaan, ääneen tai julkisesti.

#Me too -liike edustaa villi kortti -ilmiötä, täydellisen yllättävästi ilmaantuvaa muutostekijää, joka on saanut valtavasti huomiota ympäri maailmaa ja jonka tulevaisuusvaikutukset ovat maailmanlaajuisesti yllätykselliset ja täysin ennakoimattomat.
Original languageFinnish
Place of PublicationGalleria Lyhty
Publication statusPublished - 5 Apr 2018
MoEC publication typeF1 Published independent work of art
Event#me too - Lapin yliopisto, Galleria Lyhty, Rovaniemi, Finland
Duration: 5 Apr 201819 Apr 2018

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output