Lovisan kesä – Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan kesänäyttely 4.6. – 29.8.2018

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproduction

Abstract

Kesänäyttely Galleria Lovisassa
7.6.2018

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia on nähtävillä Galleria Lovisassa koko kesän ajan. Lovisan kesä –näyttely esittelee yhteensä kuusitoista teosta kolmeltatoista taiteiden tiedekunnan taiteilijalta. Tervetuloa tutustumaan!

– Meitä yhdistää visuaalisuuden vimma, halu pukea ajatuksia kuviksi, seinälle asettuviksi tai seinästä ulos pyrkiviksi. Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Mukana on niin opetus-, tutkimus- kuin hallintohenkilökuntaakin, kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill kuvailee taiteellista toimintaa tiedekunnassa.

Mukana näyttelyssä ovat Erkkilä-Hillin ohella taiteilijat Tuija Hautala-Hirvioja, Raili Heikkilä, Ritva Jääskeläinen, Anniina Koivurova, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Pinja Metsäkoivu, Silja Nikula, Heidi Pietarinen, Lauri Rankka, Susanna Vuorjoki ja Marja Ylioinas.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä, Erkkilä-Hill luonnehtii.

– Vastuu tulkinnoista on katsojalla, siis kiiruhtakaa katsomaan!
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 4 Jun 2019
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventLovisan kesä 2018 - Galleria Lovisa, Rovaniemi, Finland
Duration: 4 Jun 201828 Aug 2018

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output