Lovisan kesä IV -näyttely: Galleria Lovisa 1.6.-25.8.2021

Heidi Pietarinen (Artist), Elisa Alaluusua (Artist), Tom Engblom (Artist), Tuija Hautala-Hirvioja (Artist), Timo Jokela (Artist), Katri Konttinen (Artist), Anu Kylmänen (Artist), Leila Lipiäinen (Artist), Esa Meltaus (Artist), Silja Nikula (Artist), Pirjo Puurunen (Artist), Marja Ylioinas (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Lovisan kesä IV -näyttelyssä on esillä teoksia Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opetus-, tutkimus- ja hallintohenkilökunnalta. Järjestyksessään neljänteen henkilökunnan kesänäyttelyyn osallistuu 12 taiteilijaa ja esillä on yhteensä 16 teosta tai teossarjaa. Näyttely on nähtävillä 1.6.–25.8. Tervetuloa tutustumaan!

Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus on katsojalla. Tänä kesänä on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri tekniikoita; valokuvia, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, akvarelli-, tempera- ja akryylimaalauksia, kollaaseja sekä sekatekniikkaa.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan. Mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen kesänäyttelyn tarjontaa.

Mukana näyttelyssä ovat teoksillaan Elisa Alaluusua, Tom Engblom, Tuija Hautala-Hirvioja, Timo Jokela, Katri Konttinen, Anu Kylmänen, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Silja Nikula, Heidi Pietarinen, Pirjo Puurunen ja Marja Ylioinas.
Original languageFinnish
PublisherTaiteiden tiedekunta
Publication statusPublished - 1 Jun 2021
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output