Kaiken muutos

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Näyttely avoinna 3 - 20 joulukuuta ti - la klo 13 - 17

“Ilmastonmuutos puhututtaa, hermostuttaa, ahdistaa ja tekee toivottomaksi, mutta saa myös ihmiset ympäri maailman taistelemaan yhteisen tulevaisuuden puolesta.
Nyt elämme aikaa jolloin nopea toiminta ja harkittu päätöksenteko ihmisen toimien osalta on välttämätöntä, jos haluamme nähdä edes pienen osan maapallon monimuotoisesta elämästä säilyvän.”

Valmed ry:n näyttelyssä käsitellään ihmisen vastuuta, valtaa ja ilmiöön liittyviä tunteita. Näyttelyn taiteilijat ovat hyödyntäneet haastatteluaineistoa, ilmastotutkijoiden keräämää tieteellistä dataa, sekä työskennelleet alueilla ja yhteisöissä jotka kärsivät humanitaarisista kriiseistä, kuten aavikoitumisesta ja vedenpuutteesta. Toiset heistä ovat inspiroituneet luonnossa kuvatusta materiaalista puhtaasti visuaalisesta näkökulmasta ja suunnanneet katseensa tuntemattomaan tulevaisuuteen, kurkottaen kohti sitä, mitä ei vielä ole.

“Monet näkökulmat aiheeseen avaavat meille sitä tosiasiaa, että kyseessä on vaikeasti hahmotettava ilmiö, jota yksikään päättäjä tai valtio ei voi yksin ratkaista. Tässä ajassa tarvitsemme ehkä enemmän kuin koskaan monialaista yhteistyötä ja avointa keskustelua. “

Valokuva- ja mediataideyhdistys Valmed ry edistää ja tekee tunnetuksi valokuva- ja mediataidetta taidemuotoina. Valmed ry:n jäsenet toimivat mm. valokuva-, media-, videotaiteen, kuvataiteen, esittävän taiteen, taidehallinnon ja taiteen tutkimuksen alueilla.

“Ilmastonmuutos - kuumempaa hottia” -näyttelysarja on osa Koneen Säätiö - Kone Foundation tukemaa hanketta, joka mahdollistaa näyttelypalkkion sarjaan valituille taiteilijoille. Näyttely on sarjan kahdeksas näyttely kymmenestä. #rohkeatekijä #näyttelypalkkio
Original languageFinnish
Place of PublicationKulttuuriyhdistys Valsa / Galleria Värinä (Hallituskatu 22)
PublisherGalleria Värinä
Publication statusPublished - 30 Nov 2019
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventKaiken muutos - Galleria Värinä, Rovaniemi, Finland
Duration: 3 Dec 201920 Dec 2019

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output