Hyvässä seurassa

Heidi Maarit Pietarinen (Artist), Jaana Taipale (Artist)

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproduction

Abstract

Taiteiden tiedekunnan tammikuun taiteilijoina Heidi Pietarinen ja Jaana Taipale
8.-31.1.2018 Galleria Loviisa.

Vuoden 2018 Galleria Lovisassa avaa Heidi Pietarisen ja Jaana Taipaleen yhteisnäyttely Hyvässä seurassa. TaT, tekstiilialan professori Heidi Pietarinen ja TaM, taiteiden tiedekunnan alumni Jaana Taipale aloittivat maisteriopinnot taiteiden tiedekunnassa vuonna 1998, josta lähtien perinteeksi ja voimavaraksi ovat muodostuneet molempien perheiden kokoontumiset yhteisen ruokapöydän ääressä. Näistä yhteisistä ruokahetkistä kimmokkeensa saanut näyttely on samalla järjestäjiensä yhteinen 20-vuotistaiteilijajuhla sekä ensimmäinen alumninäyttely Galleria Lovisassa.

Ombré ja strié – ruokalajeja vai langoilla maalausta? Näyttelyn kudotut pinnat ja esineet ovat herkullinen läpileikkaus värejä, materiaaleja ja yhdessä katetun ruokapöydän äärellä koettuja ilon hetkiä. Pietarisen teosten kudontakehyksinä toimivat ruokapöydän ja silakkatynnyrin pyöreät muodot sekä Koitereen erämaajärveltä löydetty halsteri.

Myös Taipaleen ready made -teoksissa leikitellään materiaaleilla. Niistä välittyy ilo, jonka näyttelyn teema ja muistot ovat synnyttäneet. Hyvää ruokahalua monilla mausteilla ja ottimilla!

Sama teema jatkuu Pietarisen tekstiili-installaatiossa, jonka tarkoituksena on välittää Etelä-Afrikan ja Namibian öisellä tähtitaivaalla näkyvän Etelän ristin alta tuotuja värejä, makuja ja materiaaleja meille tutumman Pohjantähden alle.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 8 Jan 2018
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventHyvässä seurassa: Kuukauden taiteilijoiden näyttely - Galleria Loviisa, Lapin yliopisto, Rovaniemi, Finland
Duration: 8 Jan 201831 Jan 2018

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output