HUIPUT: Ystävällisesti sinun, taiteiden tiedekunnan henkilökunnan yhteisnäyttely Katve- ja Valo-gallerioissa.

Research output: Artistic and non-textual formExhibitionArt in coproductionpeer-review

Abstract

Näyttelyn teokset edustavat pitkälti perinteisiä kuvataiteen lajeja, kuten kuvanveistoa, piirustusta ja maalausta, mutta esillä on myös uudempia taiteenlajeja, kuten ympäristö-, media- ja valokuvataidetta. Taideteollisuus ja muotoilu ovat myös edustettuina. Yliopistopolitiikan ja taiteen tekemisen ristiriitaisuus näkyvät joidenkin teosten toteutuksessa ja aiheissa.

Näyttelyn vahvimpana teemana on pohjoinen elinympäristö ja luonto. Muita keskeisiä teemoja ovat digitaalisuus sekä sen ilmentymät arjessa, henkilöhistorialliset paikat ja tapahtumat sekä yhteisöllisyys. Näyttelyssä pääsee esille myös taidetta ja muotoilua opettavien oma tekijyys. Joidenkin tausta on syvällä kuvataiteessa ja taiteilijuus on itsestäänselvyys, toisilla tekeminen on enemmän materiaaleihin, tekniikoihin sekä teemoihin liittyvää kokeilua tai tutkimista.

Ystävällisesti teidän -näyttely on mukana valtakunnallisessa Suomi 100 vuotta -ohjelmakokonaisuudessa. Juhlavuoden teemana on Yhdessä, jota taiteiden tiedekunta toteuttaa tällä taiteilija-opettajia yhteen tuovalla näyttelyllään. Näyttelyn kuraattorina toimii Lapin yliopistosta valmistunut taiteen maisteri ja Valokuvataiteilijoiden liitto Hippolyten toiminnanjohtaja Henna Harri.

Näyttelystä tehdään myös julkaisu, joka julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Galleria Valossa. Tervetuloa julkistustilaisuuteen sekä sen yhteydessä järjestettävälle kuraattori- ja taiteilijakierrokselle. Tapahtuman tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Original languageFinnish
Place of PublicationKatve1-galleria, Valo-galleria, Arktikum
Publication statusPublished - 14 Nov 2017
MoEC publication typeF2 Public partial realisation of a work of art
EventYstävällisesti Teidän - Sincerely Yours - Galleriat Valo, Katve 1 ja Katve 2, Lapin yliopisto, Arktikum, Rovaniemi, Finland
Duration: 12 Nov 201710 Dec 2017

Field of science

  • Visual arts and design

Citation for this output